Pētījums

Pašvaldību attīstības stratēģiju analīze


Gads:
2006
Organizācija:
SIA Baltic Project Consulting, projekta nosaukums: Eiropas kopienas iniciatīvas EQUAL projekts ”Profesiju segregācijas cēloņu mazināšana”, Labklājības Ministrija, līdzfinansē ES


Autori

Providus


Pētījuma mērķis bija veikt izstrādāto attīstības plānu analīzi četrās Latvijas pašvaldībās (Jelgava, Valmiera, Daugavpils, Ventspils) no profesiju segregācijas un dzimumu līdztiesības principu viedokļa. Ekonomikas un finanšu eksperts analizēja profesiju segregācijas radītos sociālos un ekonomiskos efektus, kā arī iespējamos finansiālos ieguvumus un zaudējumus. Tā rezultātā ar īpaši izstrādātas metodes palīdzību tika noteikts konkrētās pašvaldības iespējamais ekonomiskais ieguvums.

(Pašvaldību attīstības stratēģiju analīzepdf) (738.60 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!