Raksts

Pašvaldības izdevums?


Datums:
23. marts, 2011


Autori

Gunta Leona


Tajā ievietots viss kas (ne jau kaķu barība, to pat savādāk raksta, bet tas, bez kā bez pašvaldības uzskatā tās iemītnieki nekādi nevar iztikt) un noformēts avīzes veidolā (izdevums tak ir arī, piem., žurnāls) tiek ielikts iedzīvotāju pastakastītē. Tāpat kā kāda reklāma - ne prasīta, ne lūgta, par velti. Katrs to var izmantot saviem mērķiem - kāds plīts iekuram, kāds tualetes papīra vietā, kāds var arī izlasīt. Esmu lasījusi mirušo sarakstu kādas trīs reizes piecu gadu laikā. Divas kādreiz zināmas jau apglabātas dāmas esmu ieraudzījusi. Citu drukāto esmu tik apskatījusi. Vai tad es nevaru iztikt, nezinot, kādas izlaides ir vietējā skolā vai jaunas grāmatas bibliotēkā?

Bija laiks, kad pati visādiem veidiem atbalstīju pagastlapu veidošanos. Laiks iet, daudz kas mainās.

Valdības vīri gaužas par naudas trūkumu un tik pasmeļ no pagaidām neiztukšojamās sociālo pabalstu un pensiju krājkasītes. Veselu tā saukto avīzi (lai jau teorētiķi izdomā, kādam nosaukumam tā labāk atbilst) taisa, drukā (ne tiešā tuvumā), piegādā pilnīgi par velti.

Manā pagastā, kas tagad ir vesels novads, ir kādi 4000 iedzīvotāji, avīzes tirāža ir 1500 eksemplāri. Hm, trekni, baigi trekni. Vietējais pasts arī saka, ka to lapu nenēsājot. Kāds pa velti?

No “citas operas” – avīzes redaktore esot pašvaldības PR speciāliste. Pat teorētiski tās ir lietas ar pretējiem uzdevumiem. Praktiski jau tās laikam var apvienot.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!