Pētījums

Partiju ienākumu analīze: Valsts un pašvaldību uzņēmumu padomju un valžu pārstāvju ziedojumi. Starpziņojums


Gads:
2006
Organizācija:
Sabiedrība par atklātību - Delna


Autori

Providus


AnotācijaAnalīzes mērķis ir atklāt, vai pastāv savstarpējā sakarība starp ziedojumiem politiskajām partijām un lēmumiem par kadru izmaiņām valsts un pašvaldībai piederošo uzņēmumu padomēs un valdēs.

Starpziņojums sniedz pārskatu par politisko partiju ienākumu analīzi laika posmā no 2005.gada 1.janvāra līdz 2006.gada maija beigām, galveno uzmanību pievēršot partiju lielajiem ziedotājiem (gada laikā virs 1000 Ls).

Pētījuma konstatētie rezultāti apliecina, ka, no vienas puses, partijas caur valsts un pašvaldību uzņēmumu valdēm un padomēm saņem netiešu valsts finansējumu un, no otras puses, politizē valsts īpašuma pārvaldi, attālinoties no to darbības pamata.

(pdf Partiju ienākumu analīze: Valsts un pašvaldību uzņēmumu padomju un valžu pārstāvju ziedojumi. Starpziņojumspdf) (447.87 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!