Raksts

Partiju finansu deklarācijas paraugs


Datums:
30. janvāris, 2002


Autori

Providus


Sorosa fonda – Latvija un “Delnas” kopprojekta “Atklāti par 8. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas finansēm” ietvaros izstrādāts paraugs partiju finansu deklarācijām, kas ir daudz konkrētāks par tām, kādas šobrīd partijām reizi gadā jāiesniedz saskaņā ar Partiju finansēšanas likuma prasībām. Projekta ietvaros partijas tiks lūgtas aizpildīt šādu deklarāciju, lai dati tiktu publiskoti. Projekta īstenotāji piedāvā šādu deklarāciju noteikt ka obligātu arī likumā

Politisko partiju finansu deklarācija[i]

I. Ieņēmumi

II Izdevumi

III Parādsaistības

Paskaidrojumi

[i] Tabulā lūdzam norādīt tikai kopējās summas. Izvērstāku informāciju pievienojiet pielikumā.

[ii] Biedru nauda un iestāšanās maksa – kopējā summa, kas iekasēta biedru naudās un iestāšanās maksās (ja tādas pastāv) attiecīgajā gadā.

[iii] Ziedojumi – lūdzam norādīt ziedotāja vārdu un uzvārdu vai juridiskās personas nosaukumu un reģistrācijas numuru, kā arī ziedoto summu un ziedojuma datumu, uzrādot arī ziedojuma veidu (naudā vai mantiskā izteiksmē). Ziedotāju sarakstu vēlams pievienot uz atsevišķas lapas.

[iv] Ieņēmumi no saimnieciskās darbības – kopējā summa, kas iegūta no saimnieciskās darbības (telpu u.c. īpašuma izīrēšana, izdevējdarbība u. tml.)

[v] Saņemtie aizdevumi – lūdzam norādīt katra aizdevuma summu, datumu, procentu likmi, termiņu un aizdevēju. Kreditoru sarakstu vēlams pievienot uz atsevišķas lapas.

[vi] Citi likumā atļautie ieņēmumi – jebkuri citi ieņēmumi, norādot to konkrēto veidu.

[vii] Komunikācijas un vēlēšanu kampaņu un materiālu plānošana un sagatavošana – līdzekļi kampaņu konceptuālai izstrādei un plānošanai, reklāmas materiālu (bukleti, laikraksti, reklāmas klipi u. tml.) izveidei un izgatavošanai.

[viii] Reklāmas izvietošana – līdzekļi, kas izlietoti reklāmas izvietošanai katrā medijā katrā mediju grupā (piemēram, 2.1. punktā būtu jānorāda ne vien kopējā televīzijas reklāmām izmantotā summa, bet arī katram TV kanālam (LNT, LTV1, LTV2, TV3 utt.) iztērētā nauda).

[ix] Publicitātes nodrošināšanas izmaksas – līdzekļi, kas iztērēti sponsorēšanai, labdarībai, pasākumu sarīkošanai u. tml.

[x] Saimnieciskās darbības izmaksas – izmaksas saimnieciskās darbības (kas minēta Ieņēmumu daļas 3. punktā) nodrošināšanai.

[xi] Darba samaksa – personāla algošanai atvēlētie līdzekļi (t.sk. nodokļi).

[xii] Kredītu dzēšana – līdzekļi dažādu aizdevumu un kredītu dzēšanai.

[xiii] Citi izdevumi – pārējie izdevumi

[xiv] Parādsaistības – lūdzu norādīt visas partijas parādsaistības, neapmaksātos rēķinus un noslēgtos līgumus, kuriem būs finansiālas sekas pēc stāvokļa uz 2001. gada 15. martu (A), vai 2000. gada 31. decembri (B).


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!