Raksts

Partiju dziļās kabatas jeb lielākie finansētāji 2010


Datums:
26. septembris, 2010


Autori

Providus


Partiju “zelta” ziedotāji*(ziedojuši 9000 – līdz 18000 latiem)

Veidojusi Iveta Kažoka

*Rēķināts 2010.gada 26.septembrī ielūkojoties KNAB datubāzē. Meklēšanas kritērijs: ziedojumi visām Latvijas partijas, sākot ar 01.01.2010, kas pārsniedz 2700 latus. Ja viens ziedotājs viena “bloka” partijām ziedoja vairākas reizes, tad ziedojumu summas tika saskaitītas. Par katru no šādi atrastajiem ziedotājiem notika papildus pārbaude – lai pārliecinātos, vai viņš/a nav vēl papildus ziedojuši mazākas naudas summas, kuru kopsumma pārsniegtu 9000 latus.

Informācija par partiju ziedotājiem tika meklēta galvenokārt LETAs arhīvā, kā arī CVK deklarācijās. Izņēmuma gadījumos arī citos publiski pieejamos resursos. Informācija var nebūt precīza šādu iemeslu dēļ: 1) ne par visiem no ziedotājiem ir pieejami atjaunoti dati; 2) ne visi kandidāti ir viegli identificējami pēc vārda un uzvārda. Precizējumus lūdzu sūtīt providus@providus.lv ar norādi “informācija par partiju finansētājiem”.

Citi lielo naudu** ziedotāji

(ziedojuši 2700 – 8999 latus)

** kritērijs: ziedojums pārsniedz 2700 latus, kas ir maksimālā summa, ko privātpersonas vai uzņēmēji (kas nav saistīti ar politiskajām partijām) drīkst iztērēt politiskajām reklāmām

Pāriet uz sadaļu: jau izvietotās politiskās reklāmas

Pāriet uz sadaļu: cik partijām resursu vēlēšanām?

Pāriet uz slēpto reklāmu blogu


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!