Raksts

Partiju aptuvenie ienākumi līdz 1.06


Datums:
04. jūnijs, 2009


Autori

Providus


Partiju ienākumi rēķināti pēc KNAB mājas lapā publiskotajām partiju deklarācijām par 2008.gadu (sadaļa atlikums gada beigās) un ziedojumiem, kas saņemti no 2009.gada 1.janvāra līdz 1.jūnijam (dati meklēti 3.jūnijā). Šie dati nesniedz pilnīgu priekšstatu par partijas finansiālo situāciju, jo: (1) 2009.gadā partijām varēja būt arī citi ienākumi (piemēram, biedru naudas); (2) saskaņā ar likumu partijām informācija par saņemtajiem ziedojumiem ir jānorāda 15 dienu laikā. Tādēļ ne visi partiju saņemtie ziedojumi parādās pārskatā – droša informācija ir tikai par laika posmu līdz aptuveni 20. maijam

Nākamajos grafikos detalizētāk parādīta partiju saņemto ziedojumu struktūra. Kā redzams, saņemto ziedojumu skaits un vidējais apjoms ir ļoti atšķirīgs. Zīmīgi ir tas, ka tām partijām, kurām ir vislielākie ienākumi (TP, LPP/LC) ieņēmumu avots ir salīdzinoši šaurs cilvēku loks, kas izdara vairākos tūkstošos latus mērāmus ziedojumus.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!