Pētījums

Pārskats par tautas attīstību 2008/2009


Gads:
2009
Organizācija:
LU Sociālo un politisko pētījumu institūts


Autori

Andrejs JakobsonsIvars ĪjabsIveta ReinholdeJānis Ikstens


Šobrīd Latvija pārdzīvo nopietnāko krīzi pēc neatkarības atjaunošanas, turklāt tās cēloņi nav meklējami vienīgi neapdomīgā saimniekošanā. Neuzticēšanās demokrātiskām institūcijām, pilsoniskā pasivitāte, intereses trūkums par kopīgā labuma jautājumiem liecina, ka krīzes cēloņu meklējumos mums ir darīšana ar kādu plašāku fenomenu.

2008./2009. gada Pārskata mērķis ir aplūkot dažādus atbildīguma līmeņus un atbildīguma izpausmes specifiku Latvijā dažādās indivīdu, cilvēku grupu un institūciju darbības jomās, kas savstarpējā saistībā veido atbildīguma «tīklu» sabiedrībā, kā arī salīdzināt Latvijas situāciju šajā jomā ar stāvokli citās Baltijas valstīs, Eiropas Savienībā un citviet pasaulē.

(Pārskats par tautas attīstību 2008/2009 (6.77 MB)pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!