Pētījums

Pārskats par NVO sektoru Latvijā 2013


Gads:
2014
Organizācija:
Latvijas pilsoniskā alianse


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir sniegt pārskatu par NVO sektoru Latvijā, identificējot NVO darbības vidi un izmaiņas tajā un analizējot ietekmi uz biedrību un nodibinājumu attīstību salīdzinošā perspektīvā par 2011.-2013. gadu Latvijā.

Pētījuma galvenā uzmanība ir veltīta izmaiņām, kas konstatētas 2013.gadā (piemēram, NVO līderu un publiskās pārvaldes sniegtā informācija par sadarbību, sabiedrības līdzdalību un organizāciju aktivitātēm), un biedrību un nodibinājumu finanšu dati ir par 2012.gadu. Savukārt iedzīvotāju viedoklis par NVO, sabiedrības līdzdalību, uzticēšanos un citiem aspektiem ir par 2013.gadu, jo pētījums tika veikts attiecīgajā gadā. Maza daļa no pētījumā atspoguļotajiem datiem ir par 2010.gadu. Tas pamatojams ar to, ka 2013.gadā nebija iespējams iegūt aktuālāku informāciju, jo atbildīgās iestādes vēl nebija apkopojušas attiecīgos datus.

(Pārskats par NVO sektoru Latvijā 2013pdf)

Pētījums angļu valodā: (The Review of the NGO Sector in Latviapdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!