Pētījums

Parliamentary Codes of Conduct in Europe. An overview. (Parlamentārie ētikas kodeksi Eiropā. Pārskats)


Gads:
2001
Organizācija:
Eiropas parlamentāro pētījumu un dokumentācijas centrs


Autori

Providus


PĒTĪJUMA ANOTĀCIJAEiropas parlamentāro pētījumu un dokumentācijas centra (European Centre for Parliamentary Research and Documentation) publicētajā pētījumā aplūkotas formālās un neformālās ētikas normas, kas attiecas uz parlamenta locekļiem Eiropas valstu parlamentos. Ir sniegts gan vispārējs apkopojums par ētikas principiem un kontrolējošām institūcijām, kuras mēdz izmantot attiecībā uz parlamentāriešiem, gan arī pārskata tabulas par to, kā šie jautājumi ir risināti gan konkrētās Eiropas Savienības valstīs, gan ES kandidātvalstīs, gan vēl citās Eiropas valstīs. Pētījums ir pabeigts 2001. gada novembrī.

Parliamentary Codes of Conduct in Europe. An overview

(angliski, PDF, 3,3 MB)

No ECPRD mājaslapas www.ecprd.org


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!