Raksts

Par vēsturi un faktu sagrozīšanu


Datums:
26. maijs, 2009


Autori

Viktors Makarovs


Interesanta diskusija ir izvērsusies sakarā ar A. Cālītes-Dulevskas blogu diena.lv. Autore, kas ir Pilsoniskās Savienības biedre, šausminās par sociāl-demokrātu grupas Eiropas Parlamentā it kā prokrievisko un pret-baltiešu nostāju un piemin arī šīs grupas nesen izdoto grāmatu Politics of the Past: The Use and Abuse of History. Autore šajā grāmatā, konkrēti pieminot manu rakstu, atrod "PSRS laiku slavēšanu" un "okupācijas fakta noliegšanu". Dīvaini, jo abi augstākminētie apgalvojumi ir pretrunā ar maniem uzskatiem. Baidos, ka priekšvēlēšanu drudža apstākļos nesanāks nopietna diskusija ar Cālītes-Dulevskas kudzi par to, ka faktu sagrozīšana ir slikta lieta. Taču nenāks par sliktu, ja pašas grāmatas teksts būs peiejams visiem. Grāmata sanāca interesanta, iesaku. Failu var lejuplādēt šeit.

Politics of the Past: The Use and Abuse of History (973.65 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!