Raksts

Par valdības veidošanu ideālā pasaulē: Sapnis


Datums:
26. februāris, 2009


Autori

Kārlis Streips


Labrīt, lasītāji!Būtu taču jābūt Valdim Dombrovskim, kurš veidos nākamo valdību. Nav ne jausmas, par ko domā Valsts prezidents, bet iepriekšējā valdošā banda tik ļoti pamatīgi salaida lietas dēlī, ka dot tai blondīņu līmeņa "vēl vienu iespēju" nebūt nebūtu laba doma. Vēl jo vairāk "Tautas" partijai, kuras "stabilitātes garants" savārīja šīs ziepes.

Ja valdības veidošana notiktu absolūti ideālā pasaulē, notiktu ne vien V. Dombrovska izvirzīšana amatam ar pilnām tiesībām veidot savu komandu. Ideālā pasaulē V. Dombrovskis pieturēsies pie pārliecības, ka valdībā nav vietas LPP/LC, ja tā uzstāj, ka satiksmes nozare Latvijā obligāti jāatstāj triecienraķetes Šlesera alkatīgajās, nepotiskajās un bieži vien arī stipri nekompetentajās ročelēs. Vēl ideālākā pasaulē kādreizējais “Latvijas ceļš” sapratīs, cik ļoti tas sevi prostituēja, pārdodot dvēseli minētajai triecienraķetei, un no tā atšķelsies, tā dodot iespēju Ivaram Godmanim ieņemt to amatu, kurš viņam patlaban ir vispiemērotākais — finanšu ministra amatu. Galu galā, viņš bija galvenais, kurš sarunāja lietas ar Starptautisko valūtas fondu. Vispār viņš droši vien bija vienīgais, kurš to darīja, jo pašgājējs jau Godmanis ir pavisam riktīgs, savukārt viņa “finanšu ministrs” droši vien vairāk nodarbojās ar angļu valodas un stila apgūšanu. Blakus priekšrocība šajā ziņā būtu arī cita — Finanšu ministrijas vadībā nenonāktu Dombrovska partijas biedrs Repše, kura šeptēšanās premjerministra amatā lielā mērā bija precīzi tas, kas valsti noveda pie valdošās bandas, kura tai ir uz kakla joprojām — vispirms izmisīgi nekompetentā Emša un pēc tam izmisīgi par daudz pašpārliecinātā Kalvīša izpildījumā. Vismaz es neesmu aizmiris Repšes visnotaļ ekstravaganto premjerēšanu ar savas algas trīskāršošanu, savdabīgajiem paziņojumiem par latviešu kino un ne to vien, gluži lielinieku garā ieturēto kadru tīrīšanu, kuras rezultātā ne vienā gadījumā vien nācās tiesāties, un nebūt ar pozitīvu rezultātu, u.tml.

Nedzīvojam mēs ideālā pasaulē. Bet patlaban ir ļoti laba iespēja valsts pārvaldes sistēmu vismaz mazliet pagriezt prom no smirdīgās vides, kādā tā atrodas. Pat Zalāns savā potenciālo ministru sarakstā nav uzdrīkstējies minēt nedz Slakteri, nedz Veldri, un paldies par to pašu — finanšu un militārā pasaule var atviegloti uzelpot. Bet ar to vien nepietiek. Laiks ļaut labējai opozīcijai parādīt, ko tā prot. Bet arī ar rūpīgu apdomu.

Jauku visiem dienu!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!