Raksts

Par malaci Olimpiskajās spēlēs, korupciju pašvaldībā un huligānisko Krieviju — pārdomas piektdienā


Datums:
22. augusts, 2008


Autori

Kārlis Streips


Labrīt, lasītāji!Vispirms, liels, liels prieks par Latvijas pārstāvi Māri Štrombergu, kurš pašā pirmajā reizē, kad Olimpiskajās spēlēs bija BMX riteņbraukšanas sacensības, aizbrauca un ieguva zelta medaļu! Malacis, Māris! Latvijai nu ir viena zelta, viena bronzas medaļa. Ko vēl varēs izdarīt mūsu šķēpa metēji?

Vēl jākonstatē, ka jau atkal Latvijas politiskā “elite” ir pilnīgā krāšņumā demonstrējusi savu attieksmi pret korumpētību valsts, vai šoreiz pareizāk sakot pašvaldības darbā. Runa, protams, ir par Oļegu Burovu, kurš ir atgriezies Rīgas domes Īpašuma departamentā vien četrus mēnešus pēc tam, kad bija spiests pamest minētā departamenta direktora krēslu pateicoties aizdomām par interešu konfliktu kādā darījumā. Ņemot vērā jau visai sen KNAB vadītāja vietnieces Strīķes teikto par korupcijas “sistēmisko” raksturu galvaspilsētas pašvaldībā, tas nu nav korekts signāls, un tas savukārt ir ļoti maigi teikts. Protams, protams, šī ir situācija, kura atbilst valdošās bandas pārliecībai, ka čupoties un draudzēties vajag ar visiem pēc kārtas kamēr viņus nav notiesājis Augstākās tiesas Senāts ar nepārsūdzamu lēmumu. Taču Rīgas gadījumā vērts arī atcerēties to, ko būvuzņēmēji ir teikuši jau ļoti sen — bez kukuļu došanas projektu saskaņošana var kļūt sarežģīta. Un kādam taču tie kukuļi tiek maksāti. Cik rafinēti tas mūsdienās notiek, tas ir cits jautājums, bet faktu tas negroza. Nesaku, Dievs pas’, ka Oļegs Burovs ir ņēmis kukuļus, to es zināt nevaru. Bet interešu konflikts taču joprojām tiek izmeklēts …

Un pēdīgi, mazliet uzjautrina no Krievijas federācijas saņemtā nota, kurā tā paziņo, ka pārtrauc visa veida divpusējo militāro sadarbību ar Latviju, jo divpusējas militāras sadarbības mūsu valstij ar kaimiņvalstu diktatūru, paldies Dievam, nav, un vispār NATO mēs iestājāmies lielā mērā tā, lai šādai “sadarbībai” nebūtu jāveidojas nekad. Krievija nu ir pārtraukusi militāro sadarbību ar visām NATO valstīm. Un te nu minētās valsts tēls noreducējas līdz prastam huligānam, kurš sīkos bērnus prot iekaustīt un viņiem atņemt kabatas naudu, bet kolīdz uzrodas lielais brālis vai tētis, huligāns tinas prom un pasaka, ka vairs nespēlēsies. Nožēlojama ir mūsdienu Krievijas federācija. Un starptautiskais noziegums, kas saucas Gruzijas okupācija turpinās vēl vienu dienu. Pretīgi.

Jauku visiem dienu!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!