Raksts

Par informācijas atklātību ES finansējuma sadalē


Datums:
11. janvāris, 2006


2006. gada 11.janvārī

 

LR Zemkopības ministram
M. Rozem

 

Par informācijas atklātību ES finansējuma sadalē

 

A.god. Rozes kungs!

Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS ir iepriecināts par Jūsu apņemšanos publiskot informāciju par ES finansējuma saņēmējiem lauksaimniecības un lauku attīstības jomā.

 

Tā kā esat paudis gatavību veikt grozījumus Ministru kabineta noteikumos „Kārtība, kādā administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai” (nr. 707, 13.09.2005.), balstoties uz savu līdzšinējo pieredzi, sniedzam priekšlikumus par nepieciešamajiem noteikumu uzlabojumiem informācijas atklātības jomā:

 

1. Svītrot noteikumu 8. un 9. punktu un izteikt tos šādā redakcijā:

“8. Vienotā administrēšanas sistēmā iekļautā informācija ir ierobežotas pieejamības informācija un ikvienam ir pieejama saskaņā ar Informācijas atklātības likumu.

9. Par vispārpieejamu uzskata šādu informāciju:

9.1.Atbalsta maksājumu saņēmējs (vārds un uzvārds vai juridiskās personas nosaukums un juridiskā adrese)

9.2.Piešķirtā atbalsta maksājuma summa

9.3. Piešķirtā atbalsta maksājuma veids saskaņā ar šo noteikumu 2. punktu

9.4.Lauku atbalsta dienesta reģionālās pārvaldes nosaukums, kurā saņemts pieteikums

 

2. Papildināt noteikumus ar 3.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

“3.10. 15 dienu laikā no galīgā lēmuma par atbalsta piešķiršanu publisko savā interneta mājas lapā informāciju, kas minēta šo noteikumu 9. punktā.”

 

Šie priekšlikumi ir balstīti uz informācijas atklātības regulējumu, kāds tas ir iekļauts jaunajā likumā par ES struktūrfondu vadību. Ceram, ka šie priekšlikumi noderēs Jūsu darbā, gatavojot noteikumu grozījumus.

 


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!