Raksts

Par deputātiem


Datums:
13. maijs, 2009


Autori

Kārlis Streips


Labdien, lasītāji. Papildinājums iepriekšējam bloga ierakstam. Tomēr kļuvuši zināmi tie 34 Rīgas domes deputāti, kuri vēlas ierobežot Mozaīkas tiesības pulcēties Vērmaņdārzā un acīmredzot nav pamanījuši, ka Administratīvā tiesa jau sen ir radījusi precedentu attiecībā uz mēģinājumiem kaut ko aizliegt abstraktas un pagalam subjektīvas pārliecības par "tikumību" un tamlīdzīgiem jautājumiem dēļ. Lūk, šie deputāti:

No LPP/LC: Aina Krūkle, Almers Ludviks, Juris Zaķis, Andris Ameriks, Gundars Bojārs, Jānis Zaržeckis, Mihails Gavrilovs, Anatolijs Aļeksenko

No TB/LNNK: Ivars Gaters, Imants Rākins, Helmi Stalte, Vilnis Zariņš, Andrejs Požarnovs

No PCTVL: Neviens

No LSDSP: Jānis Dinēvičs, Jānis Karpovičs, Marika Žuravļova, Andrejs Vilks

No “Tautas” partijas: Andris Ārgals, Iluta Gaile, Agnis Kalnkaziņš, Sarmīte Pīka, Aris Lācis

No Saskaņas centra: Ivans Ivanovs, Mihails Kameņeckis, Sergejs Zaļetajevs, Igors Zujevs, Leonīds Kurdjumovs

No Jaunā laika: Māra Marnauza

No Dzimtenes: Modris Lujāns, Aina Žuravļova, Sergejs Žuravļovs

Neatkarīgā deputāte Laura Bulmane

No “Neatkarīgo deputātu bloka”: Dainis Kalns, Dainis Stalts

Nu, ko? LPP/LC ir insititucionāli homofobiska iestāde, nav pārsteigums, ka vēstuli parakstījusi visa frakcija. Paldies PCTVL, kas jēdzienu “cilvēka tiesības” ņem nopietni. Liels “paldies” maniem paziņām Imantam Rākinam (sveicināts, kolēģi!), Jānim Dinēvičam un Sarmītei Pīkai. Jaunā laika vadībai — vai Māras Marnauzas paraksts atbilst JL principiem?

Rīt tomēr būšot atkal viena domes ietvaros rīkota sēde. Cerēsim, ka deputāti tomēr ir kaut ko iemācījušies no iepriekšējiem Administratīvās tiesas spriedumiem, nemaz nerunājot par Eiropas instancēm.

Jauku visiem (mīnus 34 cilvēkiem) atlikušo dienu!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!