Pētījums

Pamata līmeņa izpēte par ES jauno dalībvalstu integrāciju un iesaisti ES lēmumu pieņemšanā


Foto: PASOS

Šī pētījuma mērķis ir dot īsu priekšstatu par Eiropas Savienības (ES) jauno dalībvalstu pamata integrācijas līmeni un iesaisti ES lēmumu pieņemšanā. Ziņojums kalpos kā pirmā daļa plašākam salīdzinošajam pētījumam.

Pētījums tapis PASOS projekta ietvaros (“Paplašināšanās un pilsonība: Skatoties nākotnē”). Tajā secināts, ka jaunās dalībvalstis ir optimistiskākas par ES, kamēr vecās dalībvalstis ir vairāk iesaistītas ES jautājumos. Tieši Bulgārijas un Polijas pilsoņi uzskata, ka ir ieguvuši visvairāk no pievienošanas ES, savukārt, jauno dalībvalstu pārstāvji institūcijās tiek uzskatīti par aktīvākiem un entuziastiskākiem.

“Paplašināšanās un pilsonība: Skatoties nāktonē” projektu finansē Eiropas Savienības programma Eiropa pilsoņiem. Projektā darbojas PASOS biedri Eiropas Institūts (Bulgārija), Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS (Latvija), Demokrātijas un cilvēktiesību centrs “CEDEM” (Melnkalne), Sabiedriskās politikas institūts (Polija) un Eiro-atlantisko pētījumu centrs (Serbija).

Pilns pētijuma teksts angļu valodā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!