Raksts

NVO pārstāvju SF Uzraudzības komitejā konkursa rezultāti


Datums:
08. janvāris, 2004


Autori

Providus


2003. gada 17. decembrī noslēdzās konkurss par NVO pārstāvju līdzdalību struktūrfondu Uzraudzības komitejā. Konkursu pēc vienošanās ar Finanšu ministriju – iestādi, kas atbildīga par Struktūrfondu apgūšanu, izsludināja NVO iniciatīvas grupa – Pasaules dabas fonds, Sabiedriskās politikas centrs “Providus”, NVO Centrs un Sorosa fonds Latvija.

NVO pārstāvju SF Uzraudzības komitejā konkursa rezultāti

Konkursā varēja piedalīties ikviena nevalstiskā organizācija. Lai demokrātiskā veidā izvēlētos kompetentākos NVO pārstāvjus, konkursa dalībniekiem bija:

a. 6000 zīmēs jāizklāsta savu redzējumu par savu līdzdarbību Uzraudzības komitejā, balstoties uz struktūrfondu ieviešanas pamatdokumentiem, kuri publicēti www.politika.lv, www.ngo.org.lv (Attīstības plāns, MK noteikumi un rīkojumi, ES dokumenti)

b. prioritārā secībā jānorāda, kādās no minētajām interešu pārstāvniecības jomām viņš/viņa grib darboties.

Konkursa pieteikumus, nezinot autoru vārdu un organizāciju, ko tie pārstāv, vērtēja konkursa komisija:

  • Edvards Kušners (Latvijas banka)
  • Uldis Osis (Konsorts)
  • Inita Pauloviča (Apvienoto Nāciju organizācijas Attīstības programma)
  • Māra Sīmane (konsultante, Tautas attīstības ziņojumu redaktore)
  • Māris Sprindžuks (LHZB Finanšu konsultāciju centrs, Eiropas kustības Latvijā valdes loceklis)
  • Inna Šteinbuka (Sabiedrisko pakalpojumu regulācijas komitejas priekšsēdētāja, LU profesore)

Konkursa pieteikumi tika vērtēti pēc sekojošiem kritērijiem:

a. Līdzdarbības mērķa skaidrība
(pārstāvot nevalstisko sektoru komitejā)
b. Izpratne par ES struktūrpolitiku
c. Argumentācijas spēks un loģiskums
d. Prasme aizstāvēt pārstāvniecības jomas intereses, spēja koordinēt un veikt informatīvo darbu NVO vidū

Konkursā tika saņemti 16 pieteikumi no dažādām NVO. Šeit publiskajam konkursa pieteikumus un konkursa komisijas vērtējumu, šifrējot komisijas locekļu identitāti. Lūdzām arī NVO piekrišanu publiskot to iesūtītos darbus.

Vairāki no kandidātiem izteica vēlēšanos, lai tiktu publiskots viņu pieteikums, bet ne vārds, citi – lai netiktu publiskots ne vārds, ne organizācija, savukārt 3 kandidāti nevēlējās publiskot savus pieteikumus. Šīs vēlmes ir ievērotas, tāpēc daži no pieteikumiem nav apskatāmi pilnībā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!