Raksts

Normālas dīvainības?


Datums:
05. marts, 2012


Autori

Gunta Leona


No svešvārda integrācija neprotam distancēties, kaut ministrija sen kā likvidēta.

Integrāciju katrs pie mums tulko tā, kā viņam izdevīgi. Valsts iestādes vadītāja citu ir nosaukusi par svoloču, laikam domādama, ka juridiski viņai tas pierādāms. Tiesas lēmuma “labums”, arī pierādot cita svoločību būtu tikpat bezjēdzīgs, kā ministra atvainošanās par izteikumu. Izteikums ir izskanējis. Publiski. Bet cilvēkiem esot jāintegrējas šajā sabiedrībā, jāintegrējas ne tikai sveštautiešiem. Tumšā vārtu rūmē divi svoloči viens otru var saukt kaut par maitām, neviens taču neprasīs par saviem vārdiem atskaitīties. Bet publiski runājot, varbūt ir jādomā, kā un ko runā?
Nesen notikušā referenduma sakarā – tagad meklē, kas deva reklāmai naudu, vai no Krievijas bija vai nebija atbalsts… Bet vai kādreiz kāds uzzinās, kā vispār tādi lindermanieši varēja šeit ko noorganizēt, kas atbalstīja, laida pie teikšanas te uz vietas? Ir taču ievēlēti politikāņi, policijas, SAAB galu beigās…


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!