Pētījums

Neatkarīga sabiedriskās politikas analīze Latvijā


Gads:
1999
Organizācija:
Sorosa fonds - Latvija


Autori

Providus


PĒTĪJUMA ANOTĀCIJA

Pētījuma galvenais mērķis ir izvērtēt sabiedriskās politikas analīzi Latvijā, kā arī organizācijas, kas darbojas šajā jomā, lai piedāvātu risinājums politikas analīzes veicināšanai un turpmākai attīstībai. Balstoties uz pētniecisko institūciju un pasūtītāju aptaujām un citu valstu pieredzi, autori definē neatkarīgu politikas analīzi, attīstības tendences, kā arī piedāvā ieteikumus iespējamam atbalstam politikas analīzes veicināšanai Latvijā.
Latvijā politikas veidošana ir slēgts process, sabiedrība netiek informēta par politikas veidošanos un līdz ar to politiskās diskusijas līmenis ir zems. Lai situāciju mainītu, viens variants pieļauj iespēju stiprināt tās pētnieciskās organizācijas, kas sekmīgi darbojas sava profila jomā. Otrs variants pieļauj iespēju dibināt jaunu pētniecisku institūciju, kas nodarbotos ar politikas analīzi. Pētnieciskajai darbībai politikas analīzes jomā nepieciešams nodrošināt saikni un ietekmi uz politikas procesu valstī. Tādēļ politikas analīzes nodrošināšanā liela nozīme ir ietekmei uz politiskajām institūcijām, sabiedriskajām attiecībām, finansu resursiem un pētnieciskajām kapacitātēm.

Neatkarīga sabiedriskās politikas analīze Latvijā (latviski, PDF, 337KBpdf)

Independent Public Policy Analysis in Latvija (angliski, PDF, 118 KBpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!