Pētījums

Nacionālās radio un televīzijas padomes neatkarību ierobežojošo riska faktoru izvērtējums: analīze un ieteikumu izstrāde


Gads:
2009
Organizācija:
Latvijas Universitāte, Sociālo zinātņu fakultāte


Autori

Ieva Beitika


Darba mērķis ir identificēt un izvērtēt NRTP neatkarību ierobežojošos riska faktorus pašreizējā Latvijas Elektroniskom plašsaziņas līdzekļu uzraudzības modeļa un politiskās sistēmas ietvaros un izstrādāt ieteikumus pēc iespējas efektīvākai šo risku novēršanai.

Autore secina, ka svarīgākais no uzdevumiem, lai novērstu neatkarību ierobežojošo riska faktoru ietekmi EPL uzraudzības institūcijas darbībā, ir likumdošanas maiņa, kurā nepieciešams nodalīt uzraudzības un sabiedrisko mediju interešu pārstāvēšanas funkcijas, izveidot pilsonisko vai korporatīvo uzraudzības institūcijas modeli un veikt kompetentu locekļu atlasi.

NRTP neatkarību ierobežojošo riska faktoru izvērtējums: analīze un ieteikumu izstrāde


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!