Pētījums

Move Closer! New Modes of Governance and Accession to the European Union


Gads:
2011
Organizācija:
Institute for European Integration Research


Autori

Providus


Pētījumā aplūkoti jaunajiem pārvaldības veidi, ko ieviesusi Eiropas Savienība, lai sekmētu ES rīcībpolitiku un likumu pieņemšanu un pielāgošanu valstīs, kuras vēl nav ES dalīnvalstis vai par tādām kļuva pēc 1980.gada.

. Šie veidi analizēti, aprakstot to izcelšanos, attīstību, ieviešanu, efektivitāti un leģitimitāti, kā arī to strukturālo ietekmi uz paplašināšanos un kaimiņvalstīm. Pētījuma autore apskata, kā jaunie pārvaldības veidi ir veicinājuši valstu kapacitāti ieviest iekšējās reformas saskaņā ar ES normām un nozīmi, ņemot vērā iespējamās ES dalības vai pietuvošanās tai perspektīvu. Pētījuma nobeigumā raksturotas jauno pārvaldības veidu un paplašināšanās sekas.

Move Closer! New Modes of Governance and Accession to the European Union


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!