Raksts

Miniet 3 iemeslus, kādēļ latviešiem balsot par Jūsu sarakstu?


Datums:
22. februāris, 2005


Autori

Providus


Foto: AFI

Jautājums uzdots partijām, kas galvenokārt uzrunā cittautiešu vēlētājus un kuras saskaņā ar janvārī veiktajām sabiedriskās domas aptaujām Rīgā atbalsta vismaz 5% vēlētāju

Atbild PCTVL priekšvēlēšanu kampaņas vadītājs Jurijs Petropavlovskis:

  • Municipālu un sociālu dzīvokļu celtniecības programma – 6000 dzīvokļu (ap 312 000m2) četros gados, kura ļaus jūtami labot kā rīdzinieku nodrošinātību ar dzīvokļiem, tā arī cenu situāciju dzīvokļu tirgū.
  • Mēs garantējam rīdziniekiem ikgada bezmaksas veselības profilakses pārbaudes, lai novērstu sirds, onkoloģiskas un asinsvadu slimības.
  • Kompleksais transporta kustības risinājums Rīgas centram – Ziemeļu tilts, dzelzceļa šķērsojumi (viadukti) Tilta ielā/Viestura prospektā un Krustpils ielā.
  • Atbild Tautas saskaņas partija:

    TSP atslēgas vārds – saskaņa. Partijas centriskās filozofijas pamatā nu jau 11 gadus ir vēsturiskā un nacionālā izlīguma ideja. Saasinājušās starpnacionālās problēmas mēs aplūkojam kā valsts reālās neatkarības atjaunošanas procesa šķautnes. Par mūsu valsts drošības pamatu mēs uzskatām sabiedrības iekšējo konsolidāciju. TSP nekad nav atbalstījusi nekādu radikālismu – ne viedokļos par pagātni, ne nacionālajā pārliecībā. TSP nekad neveicinās procesus, kas var radīt nesaskaņas starp latviešiem un nelatviešiem. Mēs uzskatām, ka šīs nostādnes vispirms ir latviešu tautas interesēs.

    Otrkārt, pēdējos gados TSP īpaši akcentē neatrisinātās sociālās problēmas, kas ir aktuālas gan latviešiem, gan nelatviešiem. Mēs uzskatām, ka sociālajai politikai Latvijā nepieciešamas straujas pārmaiņas, jo nabadzība un trūkums diskreditē pašu valsts neatkarības ideju un kavē politiskās nācijas veidošanos.

    Treškārt, tie ir TSP centieni ievirzīt starpvalstu attiecības pragmatiskā gultnē, jo Latviju vairs neviens neapdraud. Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis, kas bija traģisks 20. gadsimtā (dzīve starp divām sistēmām), kļūst izdevīgs 21. gadsimtā (ES robežvalsts). Pāreju uz valsts ekonomisko interešu ievērošanu nevar neatbalstīt arī latviešu vēlētājs. Valsts galvaspilsēta – labs poligons šī modeļa izveidošanai.


    Rīga. Saraksti un programmas 2005.g. pašvaldību vēlēšanām


    Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

    Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!