Raksts

Meklējam kori pasākumam sarunu festivālā LAMPA


Datums:
07. aprīlis, 2016


Autori

Providus


Foto: Jack

Vaimanu kora dziesmā vēlamies paironizēt par politiku Latvijā.

Domnīca PROVIDUS meklē kori, kurš uzņemtos paironizēt par Latvijas politiku un pasūdzēties par nepārdomātiem lēmumiem, kas ietekmē Latvijas iedzīvotāju ikdienu.

Par ko ir runa?

Vaimanu koris ir sūdzību izdziedāšana dziesmā! Tas ir mēģinājums Latvijā ienest starptautisku iniciatīvu “Complaints Choir”, kuras ietvaros kopš 2005.gada dažādās valstīs ir izveidojušies apmēram 70 šādi kori.

Mēs gribam Latvijā pavaimanot par politiku, mūsu politiķiem un lēmumu pieņēmējiem, lēmumu pieņemšanu un likumu veidošanu. Ar Vaimanu kora dziesmu mēs gribam plašāku sabiedrību rosināt sekot līdz politikai, iesaistīties jēgpilnā līdzdalībā un meklēt risinājumus, lai izbēgtu no politikas lēmumu negatīvām sekām. Vaimanu kora uzstāšanās ieplānota sarunu festivālā LAMPA, kur pēc kora uzstāšanās jautājumi par lēmumu pieņemšanas kvalitāti tiks pārrunāti publiskā diskusijā.

Ko mēs meklējam?

Diriģentu/-i un kori, kurš sagatavotu Vaimanu kora dziesmu par politiku, lai to nodziedātu sarunu festivālā LAMPA Cēsīs šī gada 1./ 2.jūlijā. Uzstāšanās Cēsīs tiks filmēta, lai Vaimanu koris sasniegtu plašāku auditoriju – caur sociālajiem tīkliem un caur starptautiskās iniciatīvas “Complaints’ choir” mājas lapu (latviešu Vaimanu dziesma tiks titrēta angļu valodā).

Kā top Vaimanu kora dziesma?

Vaimanu dziesma tiek veidota, iesaistot kori – izrunājot savas sūdzības, un tad ar diriģenta palīdzību saliekot tās muzikālā uzstāšanās jeb Vaimanu dziesmā. Ar sūdzību materiālu par politikas nedienām palīdzēs domnīcas PROVIDUS komanda. Sūdzības mēs ievāksim arī no plašākas sabiedrības, izmantojot sociālos tīklus.

Ko solām korim?

• Iespēju radoši izpausties unikālā iniciatīvā,
• Sasniegt jaunas auditorijas Latvijā un pasaulē,
• Transporta un ēdināšanas izmaksu segšanu uz/no Cēsīm,
• Kafijas paužu izmaksu segšanu mēģinājumos,
• Atlīdzību kora diriģentam/-ei.

Iniciatīvu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu Fonds un Eiropas Savienības programma „Eiropa pilsoņiem”.

Kur pieteikties?

Pieteikties līdz 24.aprīlim uz info@providus.lv ar norādi „Vaimanu koris”, norādot kora nosaukumu un vadītāja/ diriģenta kontaktus.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!