Pētījums

Measuring Financial Integration In New EU Member States


Gads:
2008
Organizācija:
European Central Bank


Autori

Providus


Pavisam nesen ES tika uzņemtas jaunas dalībvalstis, kas tuvākā vai tālākā nākotnē kļūs arī par eirozonas valstīm. Tādēļ ir svarīgi sekot jaunuzņemto dalībvalstu attīstībai, integrācijai finanšu tirgū. Pētījumā apskatītas Čehija, Igaunija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Polija, Slovākija, kuras ES pievienojās 2004.gada 1.maijā, kā arī Rumānija, Bulgārija, kuras pievienojās 2007.gada 1.janvārī. Tāpat apskatīta arī Slovēnija, kura pievienojās eirozonai 2007.gada 1.janvārī, kā arī Kipra un Malta, kuras eirozonai pievienojās 2008.gada 1.janvārī. Valstu integrācija tiek apskatītas laika periodā no 1996.gada līdz 2006.gadam.

Pētījuma rezultāti parāda, ka jauno ES dalībvalstu (tai skaitā Kipras, Maltas un Slovēnijas) finanšu tirgi ir mazāk integrēti, salīdzinot ar valstīm, kas ir pievienojošās eirozonai, tomēr integrācijas process veiksmīgi noris un to ir paātrinājusi uzņemšana ES.

Measuring Financial Integration In New EU Member States

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!