Pētījums

Masu saziņas līdzekļu satura analīze


Gads:
2001
Organizācija:
Naturalizācijas pārvalde


Autori

Providus


Pētījums raksturo pilsonības un sabiedrības integrācijas jautājumu atspoguļojumu masu medijos 2000. un 2001.gadā.

Pētījumā aplūkota četru tēmu – bilingvālās izglītības, valodas jautājumu, minoritāšu politikas un iedzīvotāju līdzdalības aktualitāte krievu un latviešu valodā iznākošajos preses izdevumos, radio un televīzijā. Pētījums izseko šo tēmu atspoguļojumam laikrakstos Diena, Neatkarīgā Rīta Avīze, Lauku Avīze, Čas, Panorama Latvii un Vesti Sevodņa no 2000.gada februāra līdz septembrim un no 2001.gada janvāra līdz maijam. Nedēļas laikā 2001.gada maijā šo tēmu atspoguļojums analizēts arī LTV abos kanālos, LNT un TV3, kā arī Latvijas radio, radio SWH, SWH+ un radio PIK. Pētījums sniedz datus par četru minēto tēmu aplūkošanas biežumu un apjomu šajos masu medijos, kā arī komentē šos rezultātus.

Pētījumam ir četras daļas:

Preses kvalitatīvais pētījums
Preses kvantitatīvais pētījums (ar Pielikumu – Preses publikāciju tabula)
TV kvalitatīvais pētījums
Radio kvalitatīvais pētījums

Masu saziņas līdzekļu satura analīze (No Naturalizācijas pārvaldes mājaslapas)

Preses kvalitatīvais pētījums (735 Kb)

Preses kvantitatīvais pētījums (561 Kb)

Preses kvantitatīvais pētījums – Pielikums – Preses publikāciju tabula (2340 Kb)

TV kvalitatīvais pētījums (327 Kb)

Radio kvalitatīvais pētījums (383 Kb)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!