Raksts

“Māras zeme” programma 8. Saeimas vēlēšanām


Datums:
07. augusts, 2002


Autori

Providus


Saraksts Nr 19.Programma reģistrēta CVK 2002. gada 6. augustā

MĀRAS ZEME IR LATVIJA – JŪS UN MĒS

Visi, kas dzīvo uz Latvijas zemes, ir mūsu ļaudis
un šajā priekšvēlēšanu programmā izteiksim viņu vēlmes.
Mēs esam PAR Latvijas patiesu neatkarību, jo

EIROPAS SAVIENĪBA – nozīmē pārdot savu neatkarību par tukšiem solījumiem. Pirmais priekšnoteikums, lai iestātos ES, – valstij jābūt konkurētspējīgai. Tad kļūsim tādi un tikai pēc tam rīkosim visas tautas referendumu, lai izlemtu šo jautājumu.
NATO – nozīmē karošanu svešās interesēs un milzīgus izdevumus, kas vairāk vajadzīgi Latvijas uzplaukumam. (Aicinām par dalību NATO balsot referendumā.)

MĀRAS ZEME – daudznacionāla politiska organizācija, kura ir par latvisku un neatkarīgu Latviju un vēlēšanu sarakstā iekļauj godīgus, prasmīgus pilsoņus, kuri dod rakstisku solījumu, iekļūstot Saeimā, balsot PAR:

  • MAŽORITĀRĀS VĒLĒŠANU SISTĒMAS ieviešanu valstī, kur DEPUTĀTS IR ATSAUCAMS un pārstāv savu vēlēšanas apgabalu, nevis partiju, tas nozīmē – vēlēšanu apgabalu pārstāvniecības princips, nevis partiju sarakstu princips;
  • PREZIDENTS IR TAUTAS VĒLĒTS , nevis Saeimas izvirzīts;
  • MINISTRU KABINETS IR SASTĀDĪTS KONKURSA KĀRTĪBĀ no labākajiem profesionāļiem nozarēs;
  • DECENTRALIZĀCIJU – izdot likumu par valsts pārvaldes reorganizāciju , kur ietverti vairāki etapi: pirmajā etapā- ministriju skaita samazināšana, optimizācija un ierēdņu skaita samazināšana, otrajā etapā – visu nodokļu maksātāju līdzekļu novirzīšana uz Latvijas novadiem, kas ļautu ātri uzplaukt visai valstij;
  • TAUTSAIMNIECĪBĀ GALVENAIS ir gūt atelpu un desmit gados panākt, lai Latvija ir konkurētspējīga valsts pasaules tirgos. Un te ir jānodrošina, lai visi likumi būtu labvēlīgi šim procesam. Iekšējā tirgus aizsardzību var garantēt tikai attiecīgi likumi un valsts mērķtiecīga programma, kur paredzēti gan muitas, gan tirdzniecības ar ārvalstīm, gan citi likumi, lēmumi un starpvalstu vienošanās, bet visam jābūt ar vienu mērķi – tautsaimniecības uzplaukums, kur galvenā un vadošā loma ir vietējam uzņēmējam;
  • TAUTAS FIZISKĀ UN GARĪGĀ VESELĪBA IR PAMATS VISAM, un tādēļ lielākā vērība valstī ir veselības aprūpei, izglītībai un kultūrai, ko decentralizācija nodrošinās jebkurā Latvijas novadā.
  • Esi stiprs, Cilvēk, mēs kopā to varam !


    Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

    Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!