Raksts

Liepājas domē iekļuvušo partiju priekšvēlēšanu programmas


Datums:
15. aprīlis, 2002


Autori

Providus


Liepājas domē ievēlēto partiju priekšvēlēšanu solījumu kopsavilkums

  1. Jāizveido konsultatīva padome ar nevalstisko organizāciju tiešu līdzdalību pilsētas pārvaldē. Iesaistīt Liepājas augstskolu mācībspēkus pašvaldības lēmumu pieņemšanā. Regulāras pilsētas vadības tikšanās ar Liepājas darba devējiem. Nodrošināt caurspīdīgumu pilsētas ekonomiskajos projektos.
  2. Nodrošināt katram liepājniekam bezmaksas juridisko konsultāciju par jautājumiem, kas skar pilsētas pašvaldības darbu.
  3. Darba algu piemaksa pedagogiem. Organizēt skolnieku darbu vasaras brīvlaikā. Organizēt radošās nometnes vasarā. Atbalsts skolēnu mākslinieciskajai jaunradei. Pašvaldībai jākreditē atsevišķas studiju vietas. Paredzēts arī atbalsts audžu ģimeņu izveidē.
  4. Kultūras iestāžu informatizācija. Liepājā uzbūvēt jaunu koncertzāli un izstāžu kompleksu. Pašvaldībai jāatbalsta jauniešu centra izveide. Pašvaldības policijas apsardze katrā izglītības iestādē. Pašvaldības policijai aktīvāk jāapkaro narkotiku un alkohola lietošana jaunatnes vidū.
  5. Jaunas darba vietas invalīdiem. Mājas aprūpe vientuļajiem pensionāriem un invalīdiem. Atlaides nestrādājošiem pensionāriem sabiedriskajā transportā.
  6. Jāizveido psiholoģiskās krīzes centrs ar anonīmu tālruni.
  7. Sakārtot pilsētas apgaismojumu un ietves. Paplašināt gājēju zonas. Rekonstruēs O.Kalpaka tiltu un iztīrīs Karostas kanālu. Nojaukt graustus.
  8. Jāizstrādā īpaša atbalsta programma kara ostai, Tosmārei un Zaļajai birzij.
  9. Nodokļu atlaides uzņēmumiem, kas rada jaunas darba vietas.
  10. Uzlabot pludmales servisu.
  11. Jāizstrādā mājokļu apsaimniekošanas un attīstības programma. Jāpalielina sociālo māju tīkls. Organizēs bezdarbnieku un maznodrošināto pagaidu sabiedriskos darbus pilsētā. Veicināt sadarbību ar pieaugušo tālākās izglītības iestādēm. Izveidot sociālā darba koordinācijas iestādi.
  12. Uzlabos kultūras iestāžu materiālo bāzi (rekonstruēt teātra Mazo zāli, simfoniskajam orķestrim nodrošināt koncertzāli). Finansiāli palīdzēs sporta iestādēm.
  13. Uzsākt ostas Ziemeļu daļas attīstību.

Domē iekļuvušo partiju priekšvēlēšanu programmas

KDS, LC, TP koalīcija

LSDSP

Demokrātiskās partijas un LZS koalīcija

Apvienība “Liepājas attīstībai”

PCTVL

TB/LNNK


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!