Pētījums

Legal Protection for All the Children: Dutch-United States Comparison Of Lesbian and Gay Parent Adoptions


Gads:
2000
Organizācija:
Arizona Journal of International and Comparative Law


Autori

Providus


Aplēses liecina, ka Nīderlandē homoseksuāļu ģimenēs tiek audzināti ap 20 000 bērnu, savukārt ASV cipari svārstās no pusotra līdz pieciem miljoniem. Šo bērnu vecāki tos audzina, izglīto, pieskata un rūpējas tādā pat veidā, kā to dara heteroseksuāli vecāki. Lai gan bērni, kas aug viendzimuma pāru gādībā tiek divu mīlošu vecāku aprūpēti, nebioloģiskajiem vecākiem nav tādu pašu tiesību un atbildību attiecībā uz bērnu, ko tie audzina, kā nebioloģiskiem vecākiem heteroseksuālās attiecībās. Abās valstīs nebioloģisko vecāku statuss pamazām mainās. Gan ASV, gan Nīderlandē politikas veidotāji atzīst, ka, ja iespējams, ir labāk ja bērns aug divu vecāku mājās. Rakstā skatīti arī adopcijas jautājumi.

Raksta mērķis ir pārbaudīt abu valstu likumdošanā veiktās izmaiņas geju vecāku jautājumā un salīdzināt šo izmaiņu sekas. Publikācijā autors pievēršas gan pašreizējā likumu stāvokļa izpētei abās valstīs, kas ietver tiesu lēmumu analīzi un konkrētu gadījumu apskati, gan viendzimuma vecāku adopcijas iespēju vēsturiskajai attīstībai. Raksta noslēgumā autors aizstāv pozīciju, ka adoptēšanas tiesību piešķiršana viendzimuma vecākiem ir labākais veids, kā aizsargāt viendzimuma ģimenēs augošus bērnus.

(Legal Protection For All The Children: Dutch-United States Comparison Of Lesbian and Gay Parent Adoptionspdf) (149.95 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!