Pētījums

Latvijas virszemes ūdeņu kvalitātes pārskats 2007


Gads:
2007
Organizācija:
Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra


Autori

Providus


ES ūdens kvalitātes pārvaldību un ūdenssaimniecību nosaka Ūdens struktūrdirektīva, kas nosaka kritērijus ūdensobjektu ekoloģiskās kvalitātes raksturošanai, kā arī nosaka prasību līdz 2015.gadam sasniegt augstu vai vismaz labu ekoloģisko kvalitāti visos dabiskajos ūdensobjektos.

Pārskata autori secina, ka kopumā vislabākā virszemes ūdens ekoloģiskā kvalitāte 2007.gadā ir bijusi Ventas apgabalā, kur 55 % monitoringa staciju uzrādīja augstu vai labu kvalitāti. Savukārt vissliktākā virszemes ūdens ekoloģiskā kvalitāte bija Lielupes upju baseinu apgabalā, kur 79 % monitoringa staciju uzrādīja sliktu vai ļoti sliktu ekoloģisko kvalitāti.

Caurmērā, salīdzinot upju un ezeru ekoloģiskās kvalitātes klases, var secināt, ka upju stāvoklis ir ievērojami labāks – prasībām atbilst 49 % monitoringa staciju, kamēr tikai 26 % ezeru atbilst kvalitātes prasībām.

(Latvijas virszemes ūdeņu kvalitātes pārskats 2007pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!