Pētījums

Latvijas iedzīvotāju, valsts amatpersonu un NVO attieksme pret patvērumu meklētājiem


Gads:
2005
Organizācija:
Baltijas Sociālo zinātņu institūts


Autori

Providus


Pētījums “Latvijas iedzīvotāju, valsts amatpersonu un NVO attieksme pret patvērumu meklētājiem” atspoguļo no anketām iegūto Latvijas iedzīvotāju viedokli, no fokussgrupu diskusijām atklāto amatpersonu un NVO pārstāvju viedokli par patvēruma meklētājiem.

Autoru kolektīvs secina, ka aptvēruma meklētājiem, kas pašreiz ir salīdzinoši mazs skaits Latvijā, tiek nodrošināti labi apstākļi un arī atbildīgo institūciju darbība tiek vērtēta atzinīgi. Tomēr informācijas trūkums rada stereotipus un aizspriedumus pret patvēruma meklētājiem, kas bieži vien atšķiras pēc ārējā izskata. Kā reālāko problēmas risinājumu autori uzskata sabiedrības izglītošanu, īpašu uzmanību veltot darbam ar bērniem.

Latvijas iedzīvotāju, valsts amatpersonu un NVO attieksme pret patvērumu meklētājiem

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!