Pētījums

Latvijas enerģētikas politika: ceļā uz ilgtspējīgu un caurspīdīgu enerģētikas sektoru


Gads:
2010
Organizācija:
Latvijas Ārpolitikas institūts


Autori

Aiga GrišāneOjārs Balcers


Pētījumā ir aplūkoti tādi aspekti kā ilgtspējīga enerģētikas sektora politika Latvijas politiskās un ekonomiskās attīstības kontekstā, AER Latvijas enerģētikas politikas uzstādījumos un praksē, institucionālais un tiesiskais regulējums, Eiropas Savienības (ES) ilgtspējīgas attīstības politika un Latvijas iespējas, kā arī enerģētikas politikas lēmumu pieņemšanas process un tā caurskatāmība.

Autori sniedz arī ieteikumus lēmumu pieņemšanas vides un pašu lēmumu kvalitātes uzlabošanai, dodot savu ieguldījumu arvien aktuālākā, atvērtākā un izvērstākā diskusijā, kuras uzdevums ir pakāpeniski definēt mērķu un pasākumu kopumu ilgtspējīga enerģētikas sektora veidošanai kā svarīgu sistēmisku sastāvdaļu sabiedrības ilgtspējīgas attīstības modelī.

Latvijas enerģētikas politika: ceļā uz ilgtspējīgu un caurspīdīgu enerģētikas sektoru

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!