Raksts

Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšlikums valdības deklarācijai


Datums:
08. marts, 2004


Autori

Providus


Iesniegti I.Emsim 2003.gada 5.martā

05.03.2004.

1-5/

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcija
Tautas partijas Saeimas frakcija
Latvijas Pirmās partijas Saeimas frakcija

Latvijas Darba devēju konfederācijas kā lielākās darba devējus un uzņēmēju organizācijas vārdā, pamatojoties uz LDDK valdes lēmumu par LDDK uzdevumiem 2004. gadā, vēlētos iesniegt priekšlikumus Valdības deklarācijas projektam.

  1. Papildināt Deklarācijas preambulu aiz vārdiem „atzītu vērtību cienīšanu” ar vārdiem „un visaptverošu dzīves kvalitātes uzlabošanu.”
  2. Papildināt 1.2. apakšpunktu aiz vārdiem „darbībai ES” ar vārdiem „iesaistot sociālos partnerus.”
  3. Precizēt 1.5. apakšpunktu aiz vārda „priekšrocības” ar vārdiem „izveidot un nostiprināt savstarpēji izdevīgas un ilgtspējīgas” tālāk kā tekstā.
  4. Izteikt 5.1. punktu šādā redakcijā: „būtiski uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi valstī kopumā un katrā pašvaldībā, veikt nepieciešamos pasākumus uzņēmumu konkurētspējas nostiprināšanai, klasteru veidošanai un mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai”
  5. Atzīt un popularizēt Latvijas uzņēmēju un investoru devumu Latvijas attīstībā.
  6. Veicināt sociāli atbildīgu uzņēmējdarbības realizāciju valstī.
  7. Sadarbībā ar sociālajiem partneriem cīnīties pret sociālo dempingu, t.i., ražošanas izmaksu samazināšanu uz darba tiesību un darba aizsardzības normu neievērošanas rēķina;
  8. Izstrādāt alkohola aprites politiku ievērojot sabiedrības veselības intereses.
  9. Nodrošināt uz Latvijas vienoto ekonomisko stratēģiju balstītu Latvijas nacionālās pozīcijas izstrādi Latvijas ekonomisko interešu aizstāvībai ES institūcijās.
  10. Papildināt 5.7. apakšpunktu aiz vārda „vispārpieejamību” ar vārdiem „veicināt studējošo skaita pieaugumu inženierzinātnēs.”
  11. Veicināt uz zinātnes sasniegumiem balstītas un augstas vērtības produktus ražojošas rūpniecības ieguldījuma pieaugumu iekšzemes kopproduktā.

Latvijas Darba devēju konfederācijas Prezidents V. Gavrilovs un ģenerāldirektore I. Jaunzeme ir gatavi pārrunāt iesniegto priekšlikumu aktualitāti Jums pieņemamā laikā.

Ar cieņu

Ieva Jaunzeme
Ģenerāldirektore


Valdības deklarācija. Projekts


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!