Raksts

Lasi! Vēl ir vasara


Datums:
15. augusts, 2013


Autori

Providus


Foto: neoporcupine

Zinātniskā fantastika nemaz nav tik attālināta no reālās dzīves! Ivetas Kažokas un Lindas Curikas ieteiktā lasāmviela atpūtas brīžiem. Atrasta globālajā tīmeklī.

Iveta Kažoka

Stīvens Pinkers uzrakstījis fantastisku rakstu par to, ka zinātne un zinātniskā metode nav drauds humanitārajai jomai – tieši otrādi, zinātne tai var dodt papildus vērtību.

Kādēļ gan akadēmiķi nevarētu iekļaut vērtīgākos bloga ierakstus starp savām publikācijām? Raksta autors uzskata, ka tieši tā arī jādara!

Viens no elpu aizraujošākajiem eksperimentiem, par ko man nācies dzirdēt – kā cilvēku radīti datorveidojumi (animāti) selekcijas rezultātā kļūst aizvien kompleksāki.

Zema dzimstība, neskatoties uz salīdzinoši dāsnām “māmiņalgām” (līdz 65% no iepriekšējiem ienākumiem) un valdības centieniem risināt akūto bērnudārzu iztrūkuma problēmu – tik raksts nav par Latviju, bet gan par Vāciju …

CNN vadošais medicīnas korespondents stāsta par to, kādēļ marihuānas lietošana atpūtas vajadzībam ne tikai ir mazāk kaitīga par tabaku un alkoholu, bet aizspriedumu dēļ tiek nepietiekama izmantota pat medicīniskām vajadzībām.

Vai esat ASV filmās/seriālos saskārušies ar “ienīstu klaunus!” motīvu? Šis Smithsonian raksts skaidro šo parādību – vēsturiski un psiholoģiski.

Domāju, ka ap šo brīdi visi jau ir lasījuši visu laiku viedāko izlaiduma runu: bet ja nu kāds tomēr ir palaidis garām, te būs!

Linda Curika

Prakstiski ieteikumi. Noderīgi visiem, kas meklē naudu “How to Convince Investors”

Neviens no vecmāmiņas vēl nav devies prom nepaēdis. Pasaules valstu vecmāmiņas ar saviem kulinārijas veikumiem. Starp viņām arī omīte no Latvijas!

Kruasāns – tas ir “soo 1990”, kā būtu ar kronatu?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!