Raksts

Lasi! Brīvdienu lasītprieks


Datums:
11. aprīlis, 2013


Autori

Providus


Foto: wwarby

Interesantākos rakstus, kas atrasti globālajā tīmeklī, iesaka PROVIDUS pētnieces Iveta Kažoka, Indra Mangule un Ilze Straustiņa.

Iveta Kažoka

Mārgareta Tečere bija politiķe, kas raisīja īpaši polarizējošas attieksmes: viņu pielūdza un ienīda. Lūk, neliela emocionāla eseja, ko, iespējams, nepienāktos publicēt viņas nāves brīdī, bet, domāju, ka Latvijas iedzīvotājiem izskaidros daudzu britu naidu pret šo politiķi.

Kad lasi šo BBC populārzinātnisko analīzi, zinātniskajā fantastikā aprakstītā nākotne šķiet drīza realitāte. Kas zina, varbūt nemaz tik tālu no telepātijas vairs neesam!

Vēl viens elpu aizraujošs izgudrojums – grūti iedomāties, ko salīdzinoši tuvā nākotnē tik varēsim paši izprintēt 3D printeros!

Izlasiet šīs esejas pirmo daļu! Aizvien vairāk slavenu cilvēku, kas saslimuši ar nedziedējamu slimību, nevis cīnās par savas dzīves pagarināšanu par katru cenu, bet savlaicīgi atvadās un izbauda katru atlikušās dzīves brīdi.

Jā,nesen jau ieteicu rakstu par virtuālo valūtu Bitcoin, bet šis teksts ir izglītojošāks, un arī visās citās ziņās labāks! Tā secinājums: neatkarīgi no Bitcoin likteņa, virtuālās naudas idejai maiss ir vaļā.

ASV šobrīd ir plaša publiska diskusija par to, kādi zinātniskie pētījumi ir vai nav atbalstāmi. Lūk, visplašāk apspriestā pētījuma – par pīļu ģenitālijām – veicējs skaidro sava darba nozīmi. Manuprāt, pārliecinoši!

Neuzķerieties uz dažādu skaisti veidotu mājaslapu veidotāju apgalvojumiem, ka viņu maksas spēlītes uzlabos jūsu prāta spējas, reakciju utt. – tam nav pierādījumu.

Indra Mangule

Vai ‘Arābu pavasarim’ seko ‘Armēņu pavasaris’? Par to, kas šobrīd notiek Armēnijā.

Kailas krūtis kā ierocis jeb kustības FEMEN līdere, Inna Ševčenko īsi pastāsta, ko un kāpēc FEMEN dara.

Bijušās Lielbritānijas premjeres M. Tečeres nāve – London School of Economics skatījums uz dažādi vērtēto politiķi un viņas atstāto mantojumu.

Daudzi vecāki savās rūpēs par bērniem nav pamanījuši, kādu postu viņu lolojumiem nodara TV reklāma. Kādu iespaidu tās var atstāt uz mūsu bērniem?

Ilze Straustiņa

Atslodzei vai pilnīgai putrai smadzenēs – kā izdzīvot nākotni jeb kā kļūt nemirstīgam 🙂


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!