Raksts

LASI!


Datums:
31. janvāris, 2013


Autori

Providus


Foto: Andrea Pokrzywinski

Interesantākā aizejošās nedēļas lasāmviela. Iesaka - Iveta Kažoka, Indra Mangule un Marta Herca.

Kā redzat – paplašinām lasāmvielas un tās ieteicēju loku. Katrs var atrast sev interesantāko lasāmvielu no PROVIDUS pētnieku ieteikumiem.

Iveta Kažoka

Par naida runu un antisemītismu
Vai Tviterim ir pienākums dzēst antisemītiskus tvītus? Jā, saka Francijas tiesa, jo tā ir naida runa. Turklāt Tviterim jāieviešot iespēja ērti ziņot par šādiem rakstiem. 2013.gadā situācija, kas var būt aktuāla ne tikai šajā sociālajā tīklā.

Bezdarbs Ķīnā – vai tas ir iespējams?
Ķīna – tik milzīga un potenciāli spēcīga valsts, bet mēs tik maz ko par to zinām! Šis New York times rāda, ka Ķīnas jaunās paaudzes … dzīvesstila ziņā ne ar ko sevišķi neatšķiras no Rietumu jaunajām paaudzēm! Pat inteliģentā bezdarba problēma tā pati.

Paplašināt vārdu krājumu
Vērtīgs raksts par to, kādēļ skolās bērniem jāiegūst dziļa izpratne par lietām un plašs vārdu krājums. Ar prasmju pieeju vien nepietiek, bez bagātīga faktu krājuma tas pat var būt destruktīvs.

Identitāte – kas tā ir?
TED talk par cilvēku identitātēm – kas ir vīrietis? Kas ir sieviete? Vai seksuālā orientācija ir identitāte, spektrs vai kaut kas cits? Nesen par līdzīgu tēmu diskutējām arī Latvijā

Indra Mangule

Kā nākotnē ietekmēsim lēmumu pieņemšanu?
Eksperiments ieskicē iespējamo nākotnes pilsoniskās līdzdalības ‘bildi’.

Ar cilvēktiesībām Latvijā viss ir kārtībā?
Human Rights Watch – iznācis jaunākais ziņojums par cilvēktiesību jautājumiem 2012. gadā pasaulē.

Marta Herca

Bagātie vainīgi?
Aiza starp bagātniekiem un vidusslāni kļūst arvien nepārvaramāka. Šī tendence vērojama visā pasaulē un valstīs ar dažādu attīstības pakāpi. Kāpēc mazais bagāto pulciņš kļūst arvien bagātāks? Šo var nelasīt, bet klausīties.

Vai ar naudu var nopirkt laimi?
Šīs TED runas autors Maikls Nortons uzstāj, ka jā!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!