Pētījums

Korupcijas °C. Pārskats par korupciju un pretkorupcijas politiku Latvijā. 2008. gada pirmais pusgads


Gads:
2008
Organizācija:
PROVIDUS


Autori

Valts Kalniņš


Strādājot pastāvīgā konfrontācijā vai zaudējot cīņā pret partejisko spiedienu, pretkorupcijas institūcijas kļūst mazefektīvas vai pat pavisam zaudē nozīmi.

Savukārt, korupcijas mazināšana ilgtermiņā prasa, lai visā valstī kopumā iedzīvinātos gana efektīvi labas pārvaldības standarti un pietiekami daudzos atbildīgos amatos atrastos pietiekami godprātīgi cilvēki.

Šis Korupcijas °C ir veltīts sistemātiska rakstura jautājumiem. Publiskās informācijas atklātība, kam veltīti divi raksti, tradicionāli tiek uzskatīta par principu, kas apgrūtina negodīgu amatpersonu iespējas ļaunprātīgi izmantot savus amatus. Pārskats raugās ne tik daudz uz Lavijas specifisko gadījumu, kā uz tendencēm Eiropas līmenī. Trešajā rakstā aplūkots korupcijas risks pašvaldībās.

pdf Korupcijas °C. Pārskats par korupciju un pretkorupcijas politiku Latvijā. 2008. gada pirmais pusgads (1.67 MB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!