Raksts

Kopienu attīstībai


Datums:
04. aprīlis, 2016


Autori

Providus


Foto: Sludge G

PROVIDUS pētnieku blogā “Re:Imagining Democracy” apskatīta kooperatīvu loma ekonomiskās demokrātijas veicināšanā.

PROVIDUS pētnieku blogā “Re:Imagining Democracy” turpinām analizēt dažādus demokrātijas rīkus un iniciatīvas – šonedēļ par iespējām izmantot kooperatīvus, lai veicinātu ekonomisko demokrātiju. Ieraksta autore – PROVIDUS praktikante Alīna Apine.

Raksts blogā aplūko 2010.gadā Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (Massachusetts Institute of Technology, MIT) izstrādātu pētījumu par kooperatīviem – kā tie darbojas un kā tie var tikt izmantoti „ekonomiskās demokrātijas” veicināšanai. Galvenokārt raksts aplūko Mondragon darbību Spānijā, taču arī dod kopsavilkumu faktoriem, kas nepieciešami, lai izveidotu veiksmīgu kooperatīvu, kā arī norāda, kādas vērtības ir svarīgas, lai kooperatīvi darbotos ar panākumiem.

Raksta mērķis ir iezīmēt, ka veiksmīgi izveidoti kooperatīvi palīdz veicināt ekonomisko demokrātiju un var radīt labus rezultātus kopienās, veicinot to attīstību. Tiek norādīts, kādi ir nepieciešamie elementi, lai radītu šādas ekonomiskās institūcijas, un kādus rezultātus tās spēj radīt.

Raksts (angļu valodā) pieejams šeit.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!