Raksts

Komunikācija. Sakari


Datums:
19. decembris, 2011


Autori

Gunta Leona


Ķibeles ar bankām uzjundījušas arī diskusijas par komunikācijas kvalitāti. Pat tiek runāts, kurā brīdī kādam bija jākomunicē ar sabiedrību, lai visi nepadotos baumu ietekmei un neizņemtu savu naudu no bankomātiem. Brīdis ir svarīgs, tas ir nozīmīga lieta. Tikai par ticamību paziņojumam neviens pat neiedomājas.

Komunikācija ir saziņas veids, kurā veidojas kopība (lat. communis – kopīgs). Pati saziņa var notikt kā minimums starp diviem elementiem, kas ir nošķirti, taču komunikācijas procesā – spējīgi sastādīt kopību.
Pie mums gan pašlaik laikam ir izveidojies tā, ka tā kopība kaut kā nerodas starp komunikācijas elementiem. Tā sabiedrība, kas veido valsti, netic valsts iestādēm, to darboņu paziņojumiem. Valsts iestāžu pārstāvji saka, ka sabiedrība muļķīgi tic baumām. Bet ko paši valsts iestāžu darbnieki dara, lai sabiedrība ticētu viņiem, ne baumām? Lemj par to, kurā brīdī komunicēt? Vai kādreiz lems par to, kā komunicēt tā, lai noticētu komunikācijas faktiem? Tie fakti var mainīties, bet tad arī jāsaka – pašlaik ir tā, rīt varbūt būs savādāk, es pašlaik nezinu. Tikai mums tas, kas vēlas komunicēt saka – viss ir kārtībā, visu laiku būs kārtība.
Un komunikācija paliek tikai sakaru līmenī.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!