Raksts

Ko zina Iekšlietu ministrs


Datums:
22. janvāris, 2008


Autori

Krista Baumane


Latvijas jaunais-vecais Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš zinot, kas finansējis „šos pasākumus”, ar to laikam domādams Tautas sapulci pagājušā gada novembrī, kas noveda pie viņa partijas biedra Kalvīša valdības atkāpšanās. To viņš kā lielu atklājumu pasniedz šīsdienas intervijā Lemberga ruporam „Neatkarīgā Rīta Avīze”:

„Es nezinu, vai varu to stāstīt, bet ir papētīts, kas to finansē, no kurienes nāk nauda, kā pēc tam finanšu dokumenti tika dzēsti, lai neredzētu, kas īsti finansē. Protams, ir cilvēki, kas šos pasākumus finansē.”

Šo satraucošo informāciju tālāk pārpublicējuši interneta portāli, piemēram, virsraksts DELFI draudīgi vēsta, ka “Tiesībsargi izpētījuši ‘lietussargu revolūcijas’ finansētājus”, V-Dienā galvenā ziņa šopēcpusdien ir “Segliņš zinot, kas finansējis pagājušā gada protesta akcijas”.

Apsveicu, ministra kungs! Nezinu, vai man to vajadzētu stāstīt, bet ja godīgi – es arī zinu pasākuma finansētājus. To zina visi cilvēki, kas novembra beigās ieskatījās internetā, kur V-Dienā bija publicēts pilns ziedotāju saraksts ar ziedotajām summām. Re, kur tas ir:

http://www.vdiena.lv/upload/manual/tautas_sapulce_ziedojumi.xls

Man nav īsti skaidrs, ar kādu tieši pētniecību cienījamais ministrs ir nodarbojies šajā sakarā un kāds varētu būt tās mērķis. Vai viņš būtu tik nekompetents, ka nav pamanījis, ka Tautas sapulces finansētāju saraksts ne tikai netiek slēpts, bet ir brīvi pieejams internetā drīz pēc pasākuma norises? Varbūt viņš mēģina kādu iebiedēt? Visādus kvaukšķus, kas kādreiz atkal iedomātos pacelt balsi, lai atgādinātu, ka vara Latvijā pieder tautai? Un kam viņš šādu pētījumu varētu praktiski izmantot – varbūt sūtīt policistus uz ziedotāju dzīvesvietām pieprasīt informāciju par mājdzīvnieku veselības stāvokli, kā to nesen darīja Federālais Drošības dienests Krievijā ar mērķi politisku iemeslu dēļ paralizēt Britu Padomes biroju darbu?

PS aicinu iepazīties ar Onslova versiju par IeM veikto “pētījumu”

PPS Kārlis Streips par to pašu 23. janvārī savā blogā V-Dienā


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!