Raksts

Klusēšana nav zelts – Sarunu festivāls LAMPA aicina pieteikt savu pasākumu


Datums:
12. februāris, 2017


Autori

Providus


Foto: Festivāls LAMPA

Līdz 28. februārim Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS aicina ikvienu interesentu — no domubiedru grupas līdz uzņēmumam vai valsts iestādei — pieteikt savu pasākumu trešajam Sarunu festivālam LAMPA, kas, kā ierasts, notiks vasarā, 30. jūnijā un 1. jūlijā, gleznainajā Cēsu pils parkā.

Sarunu festivāls LAMPA ir ikgadējs brīvdabas pasākums, kas pulcē tūkstošiem cilvēku un piedāvā vairāk nekā 150 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai mūžīgi mainīgajā pasaulē.

“Sarunu festivāla LAMPA lielākā vērtība ir tā dalībnieki un organizācijas, kas veido festivāla programmu. Aizraujošais un kvalitatīvais iepriekšējo gadu saturs tapa, sadarbojoties lielam skaitam cilvēku un organizāciju. Festivāls bija ne tikai dāvana Latvijas sabiedrībai, bet arī gandarījuma avots katram programmas dalībniekam un festivāla apmeklētājam. Tāpēc arī šogad aicinām to veidot kopā ikvienam, kas vēlas jēgpilni un saturīgi sazināties ar sabiedrību un  izbaudīt labas sarunas spēku,” rosina festivāla direktore Ieva Morica.

Pasākuma tēmas izvēlē un norises formātā ierobežojumu nav, tomēr pieteikumi tiks vērtēti konkursa kārtībā, atbilstoši festivāla manifestam un pasākuma kritērijiem. Pieteikt savu pasākumu un uzzināt vairāk iespējams festivāla mājaslapā http://www.festivalslampa.lv/lv/piedalies/.

Festivāla vēriens ik gadu pieaug. Pagājušajā gadā tajā piedalījās ap 9000 apmeklētāju, vairāk nekā 90 pasākumu rīkotāju (uzņēmumi, NVO, universitātes, mediji, valsts pārvaldes institūcijas, kultūras iestādes un aktīvisti) un 450 viedokļu līderu. Līdz ar to pasākuma rīkošana festivālā sniedz lielisku iespēju ne tikai ietekmēt Latvijā notiekošo, veidojot klātienes diskusiju ar Latvijas viedokļu līderiem un lēmumu pieņēmējiem, bet arī aicināt uz sarunu un veidot dialogu ar plašāku sabiedrību par tēmām, kas rūp.

Festivāls ir nekomerciāls, un tā apmeklētājiem ieeja ir bez maksas. Tā izmaksas tiek segtas no ziedojumiem, grantiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Festivāla rīkotāji piedāvās divu veidu līdzmaksājuma stipendijas saturīgiem un oriģināliem pasākumiem, kam var pieteikties indivīdi un nevalstiskās organizācijas. Sarunu festivāla LAMPA izglītības satura patrons “Swedbank” piešķirs stipendiju pasākumiem, kas saistīti ar izglītības jomu. Stipendijas piedāvās arī Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS.

Sarunu festivāla LAMPA idejas pamatlicēji un galvenie atbalstītāji ir Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS un “Swedbank”. Festivālam mājvietu un atbalstu sniedz Cēsu novada pašvaldība. Festivālu rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, “Swedbank”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”. Festivāla norisi arī atbalsta Britu Padome Latvijā, Cēsu novada pašvaldība, Borisa un Ināras Teterevu fonds, Konrāda Adenauera fonds un “Enefit”.

Papildu informācija:

Irīna Kuzņecova
Programmu direktore, Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS
Tālr.: 28252237
E-pasts: irina.kuznecova@fondsdots.lv

Santa Margeviča
Komunikācijas konsultante, Deep White
Tālr.: 26445289
E-pasts: santa.margevica@deepwhite.com

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!