Raksts

Kampaņām pieejamie resursi* 2010


Datums:
25. septembris, 2010


Autori

Providus


PROVIDUS monitorings

Pāriet uz sadaļu: jau izvietotās politiskās reklāmas

Pāriet uz sadaļu: partiju dāsnākie atbalstītāji

Pāriet uz slēpto reklāmu blogu

Tā kā vairākām partijām 2009.gadā liela daļa no ienākumiem tika iegūti caur biedru naudām un saimniecisko darbību (piemēram, 70% TB/LNNK; 44% JL; 43% LPP/LC), kas nav šobrīd publiski pieejama informācija, tad, iespējams, realitātei tuvāku situāciju partiju bankas kontos palīdzēs noskaidrot nākamā tabula. Tajā redzams, kādu procentu no partijas kopējiem ienākumiem 2009.gadā veidoja tieši ziedojumi.

* Šie dati gan ir tikai aptuvens avots spriedumiem par partijas finansiālo situāciju, jo: (1) 2010.gadā partijām varēja būt arī citi ienākumi (piemēram, biedru naudas) – atsevišķam partijām šī “nepubliskā” informācija veido pat 70% no to ienākumiem; (2) saskaņā ar likumu partijām informācija par saņemtajiem ziedojumiem ir jānorāda 15 dienu laikā. Tādēļ ne visi partiju saņemtie ziedojumi parādās pārskatā – droša informācija ir tikai par laika posmu līdz septembra vidum; (3) dažām no partijām ir parādi saviem kreditoriem – līdz ar to grafikos redzamais finansējums ne obligāti tām ir pieejams kampaņām.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!