Pētījums

Just what is this ‘absorption capacity’ of the European Union?


Gads:
2006
Organizācija:
Centre for European Policy Studies


Autori

Providus


Neskaidrā absorbcijas kapacitātes ideja ir labāk saprotama, sadalot to pa precīzām un objektīvām sastāvdaļām, kā piemēram tās stratēģiskās drošības nodrošinājuma kapacitāte. Visas šīs problēmas var tikt apspriestas, bet to temati nav statiski. Var tikt sagaidītas sabiedriskās domas izmaiņas, sekojot jaunajām realitātēm.

Prioritāra uzmanība ir jāpievērš izmaiņu pieņemšanas veicinošajai dinamikai. ‘Eiropas robežu’ ieteikums (kurā jādomā, ka ir izslēgtas vismaz Turcija un Ukraina) ir slikts piedāvājums, jo Eiropas kartes ārējie ierobežojumi tāpat ir labi noteikti (piemēram, piederība Eiropas Padomei) kā arī Romas līguma noteiktie ES piederības ierobežojumi. Eiropas Savienībai tagad noteikt jaunu, neatceļamu sadalošu līniju starp ‘īsto Eiropu’ un iedomāto ‘parējo’ (necivilizēto?) Eiropu, būtu rupja stratēģiska kļūda. Terminu ‘absorbcijas kapacitāte’ vajadzētu izdzēst no oficiālos dokumentos izmantotā vārdu krājuma, ja tas nav sadalīts pa objektīvām sastāvdaļām. Savādāk netieši tiek norādīta pseido-zinātniska, statiska realitāte, kura pēc tam parādās populistu politiskajā retorikā.

Just what is this ‘absorption capacity’ of the European Union?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!