Pētījums

Journalists and Social Media


Gads:
2012
Organizācija:
European Commission


Autori

Providus


Pētījumā tiek aplūkots, kā žurnālisti izmanto sociālos medijus. Visbiežāk žurnālistu izmantotie sociālie mediji ir Facebook un Twitter.

Pētījums tapis, veicot padziļinātas intervijas ar žurnālistiem, par to, kā viņi savā darbā izmanto sociālos medijus. Žurnālistiem tika jautāts par sociālo mediju stiprajām pusēm un izaicinājumiem to lietošanā. Kā nozīmīgākās sociālo mediju stiprās puses žurnālisti nosauc ātru piekļuvi informācijai un plašākam cilvēku un viedokļu spektram. Kā lielākais risks tiek minēts avotu uzticamības jautājums.

Journalists and Social Media


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!