Raksts

Janīnai Kursītei: Lūdzu, lūdzu sakiet jā!


Datums:
30. oktobris, 2008


Autori

Kārlis Streips


Labrīt, lasītāji!Prieka vēsts! Titulētā Latvijas universitātes profesore Janīna Kursīte vismaz spriežot pēc informācijas masu informācijas līdzekļos ir piekritusi kļūt par Saeimas deputāti kaunpilnā kādreizējā "deputāta" un balsu uzpircēja Boldāna vietā. Saeimas valdošajai kliķei ir daudz iemeslu, kāpēc kaunēties par sevi, bet Boldāna mandāta saglabāšana veselu divu gadu garumā par spīti vienam tiesas spriedumam pēc nākamā ir bijis masīvs kauna traips. Katrā ziņā nu viņš beidzot no Saeimas ir laukā, un tēvzemiešu sarakstā nākamā ir J. Kursīte.

Prieks par to būtu drusciņ samazināts, ja J. Kursīte joprojām būtu tēvzemiete, jo tā būtu vēl viena balss valdošās bandas rokās. Taču profesore ir Pilsoniskās savienības biedre un tās ētikas komisijas vadītāja, un tāpēc Saeimā viņa ienāks kā septītā PS frakcijas locekle, un valdošā “elite” zaudēs vēl vienu balsi Saeimā. Par to, ka jūk un brūk tās balsošanas mašīna, varam tikai priecāties, jo ja nu vienu tā ir pierādījusi, tad tas ir absolūts atbildības trūkums pret valsti un sabiedrību.

Jauki tas ir arī tāpēc, ka nākamais pēc J. Kursītes tēvzemiešu sarakstā ir vēlētāju pilnīgi noteikti izsvilptais batka, kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume. Ja reiz vēlētāji ir pateikuši nē, tad nē. Protams, tēvzemieši var iebilst, ka Boldāna vietā būtu jānāk citam un īstam tēvzemietim, bet paši “tautiskuma aizstāvji” nedarīja absolūti neko, lai no kaunpilnā Boldāna atbrīvotos, un tāpēc iebildumu var neņemt vērā.

Cik var spriest, Janīna Kursīte vēl par visiem 100 procentiem jāvārdu nav devusi. Te nu ir laiks visiem, kuri viņu pazīst, viņu bīdīt Jēkaba ielas virzienā, cik nu tas ir iespējams. Profesore ir izcila speciāliste savā jomā, viņa Saeimā varēs piedalīties diskusijās gan par valodas lietām, gan par izglītības lietām, un pēdējā no šīm jomām it īpaši ir tāda, kurā valdošajai “elitei” ir gājis, maigi sakot, klupšus un krišus. Ļoti ceru, ka viņa pieņems mandātu, jo Saeima līdz ar to kļūs par vienu kripatiņu sakarīgāku iestādi.

Jauku visiem dienu!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!