Raksts

Ja iestāsimies


Datums:
29. jūlijs, 2003


Autori

Providus


Rakstos un intervijās pievēršamies gan indivīda, gan valsts dzīvei pēc 2004.gada 1.maija, kad Latvija oficiāli varētu kļūt par ES dalībvalsti.

ES institūcijas, lēmumu pieņemšanas procedūras

Kā strādā un sastrādājas ES lēmumu pieņemšanas institūcijas, kā arī, kāda varētu būt Latvijas vieta šajās ES struktūrās.

Nacionālo interešu aizstāvība – sistemātiska vai romantiska? Elīna Melngaile

Līdzdalība ES – Latvijas suverenitātes paplašināšana Eduards Stiprais

Eiroparlamenta vēlēšanas arī Latvijā? Arnis Cimdars

Kā darbojas Eiropas Savienība? Inese Stepiņa

Kā dzīvosim

Eiroskeptiķu un eirooptimistu, cilvēku ar dažādu profesionālo un dzīves pieredzi sarunās atklāsim Latvijas iedzīvotāju cerības un bažas par dzīvi Eiropas Savienībā.

Viņi ar iekšām jūt, ka tas ir pret Krieviju Diskusija

Kam nauda ķešā skan… Diskusija

Ar prātu Eiropā, ar jūtām Latvijā Diskusija

Mazdēla dēļ?! Ģirts Salmgriezis

Pusmiljards ēdāju, pusmiljards konkurentu Dace Stirāne

Izglītības zelta atslēdziņa Diskusija

Pilsoniskās aktivitātes ES

Meklēsim atbildes uz jautājumu, kā ikviens Latvijas iedzīvotājs un nevalstiskās organizācijas var piedalīties ES lēmumu pieņemšanā, piemēram, ietekmējot kādas direktīvas izstrādāšanu.

Nauda

Šeit atradīsiet ne tikai aprēķinus par gaidāmo ES līdzekļu ieplūšanu Latvijā, bet arī rakstus par to, cik sagatavota ES līdzekļu apsaimniekošanai ir Latvija.

Latvijas niša ES

Pievienojoties ES, Latvija kļūs par vienu no 25 ES dalībvalstīm. Kāda varētu būt Latvija nākotne, ar ko īpašu tā atšķirsies citu Eiropas valstu vidū? Uzklausisim gan Latvijas diplomātu, gan citu sabiedrības pārstāvju redzējumu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!