Pētījums

Izaicinājums pilsoniskajai līdzdalībai. 2008.gada gala ziņojums


Gads:
2008
Organizācija:
Providus


Autori

Anda RožukalneIlze ĀrnestaIveta KažokaMarta Herca


Šis ir otrais projekta 'Izaicinājums pilsoniskajai līdzdalībai' analītiskais ziņojums, kas apkopo LR Saeimas plenārsēžu debašu un likumdošanas iniciatīvu monitoringa rezultātus un Latvijas mediju monitoringa rezultātus par 2008. gadu.

Projekta metodoloģija pamatojas atziņā, ka demokrātiska politika nav iespējama, ja politikas mērķu apspriešanā neiesaistās pēc iespējas plašāka sabiedrība, ņemot vērā dažādu grupu, tajā skaitā — minoritāšu, intereses un publiskajā telpā veidojot optimālus apstākļus debatēm.

Saeimas monitoringa gaitā tiek analizēti un uzskaitīti gadījumi, kad LR Saeima noraida vai atbalsta likumdošanas iniciatīvas, kas ir saistītas ar atsevišķu sabiedrības grupu vai visas sabiedrības pilsoniskās līdzdalības iespēju paplašināšanos vai sašaurināšanos. Tiek analizēti arī Saeimas deputātu izteikumi par dažādām sabiedrības grupām un par pilsonisku sabiedrību kopumā. Mediju monitoringa gaitā tiek analizēti un uzskaitīti gadījumi, kad mediji izslēdzoši vai iekļaujoši raksta vai runā par atsevišķām sabiedrības grupām (minoritātēm, NVO).

Projekta Izaicinājums pilsoniskajai līdzdalībai mērķis ir nostiprināt minoritāšu un nevalstisko organizāciju tiesības uz redzamību publiskajā telpā un uz līdzdalību politiskajā procesā.

(Izaicinājums pilsoniskajai līdzdalībai. 2008.gada gala ziņojumspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!