Pētījums

Is Social Europe Fit for Globalisation? A Study of the Social Impact of Globalisation in the European Union


Gads:
2008
Organizācija:
Centre for European Policy Studies


Autori

Providus


Globalizācija ir viena no mūsdienu ekonomiku raksturojošām pazīmēm. Daudzi globalizāciju redz kā iespēju, kas sniedz nepieciešamo atbalstu specializācijai, veicina konkurenci, inovāciju ieviešanu, tehnoloģiju attīstību un produktivitātes paaugstināšanos. Turpretī citi globalizāciju uztver kā apdraudējumu vērtībām, institūcijām un politikām, kas raksturīgas pēckara Eiropai.

Pētījumā analizēta globalizācijas sociālā ietekme uz ES ekonomiku un no tā izrietošajiem politikas izaicinājumiem. Secināts, ka ES ir globalizācijas procesa ieguvēja, bet ieguvumi ir nevienmērīgi izplatīti starp indivīdiem, reģioniem, valstīm. Tādēļ ES vajadzētu domāt par koordinētu un labi pārdomātu atbildi, lai globalizācijas ieguvumus un zaudējumus sadalītu vienmērīgi visā ES teritorijā.

Is Social Europe Fit for Globalisation? A Study of the Social Impact of Globalisation in the European Union

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!