Pētījums

Irregular Migration in Italy. Illegally resident Third Country Nationals in Italy: State approaches towards them and their profile and social situation


Gads:
2005
Organizācija:
European Migration Network National Contact Point and IDOS, in collaboration with the Caritas/Migrantes Dossier Statistico Immigrazione and with the support of the Ministry of Interior


Autori

Providus


Imigrācija galvenokārt ir piespiedu izceļošanas rezultāts, jo reti ir gadījumi, kad migranti nolemj doties uz svešu zemi pēc savas brīvas iniciatīvas.

Lielākoties migrācija notiek nestabilo dzīves apstākļu dēļ: nabadzība, nesakārtota ekonomika, vides degradācija un augsnes izmaiņas, demogrāfiskā nelīdzsvarotība, minimālās drošības trūkums, vājas veselības un pakalpojumu sistēmas, izslēgšana no politiskās līdzdalības, cilvēktiesību pārkāpšana, vajāšana dzimuma vai reliģiskās piederības dēļ, kā arī iekšējie konflikti un kari. Miljoniem emigrējušo cilvēku tic, ka tādā veidā viņi atkal atgūs kontroli pār savu dzīvi, taču bieži tā ir vienkārši cīņa par izdzīvošanu.

Lai ierobežotu nelegālo darba devēju un darbā iekārtošanas firmu darbību, būtu jādibina spēcīgāki kontakti ar oficiālajiem darba devējiem un jāveido jauni, legāli imigrācijas ceļi. Autori iesaka visām valstīm, kuras skar imigrantu pieplūdums, izstrādāt integrācijas politiku un aicināt pamatiedzīvotājiem būt iecietīgiem, atvērtiem un mācīties dzīvot daudzkulturālā sabiedrībā, kas ir balstīta uz savstarpēju cieņu.

Irregular Migration in Italy. Illegally resident Third Country Nationals in Italy: State approaches towards them and their profile and social situation

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!