Projekts

Integrācijas rīcībpolitika: Kurš ir ieguvējs? Indikatoru izstrāde un pielietojums debatēs par integrāciju


Projekta norises laiks:
01.11.2013 - 01.04.2015
Projekta izmaksas:
5314.95 EUR
Finansētājs:
Eiropas Komisijas (vadošie partneri - Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB), and the Migration Policy Group (MPG))


Kontaktpersonas

Dace AkuleIndra Mangule


Autori

Dace AkuleIndra Mangule


PROVIDUS ir sadarbības partneris projektā „Integrācijas rīcībpolitika: Kurš ir ieguvējs? Indikatoru izstrāde un pielietojums debatēs par integrāciju”

(MIPEX 2015), kas notiek Barselonas Starptautisko attiecību centra (CIDOB) un Migrācijas rīcībpolitiku grupas (MPG) vadībā. Projekta mērķis ir informēt būtiskos rīcībpolitikas izstrādē iesaistītos aktierus un vērst to uzmanību uz to, kādos veidos indikatorus iespējams izmantot, lai uzlabotu integrācijas pārvaldību un rīcībpolitiku efektivitāti. Projekta galvenie uzdevumi ir:

– Identificēt un izmērīt integrācijas rezultātus, integrācijas rīcībpolitikas un citus konteksta faktorus, kam var būt iespaids uz rīcībpolitiku efektivitāti.

– Aprakstīt reālos un potenciālos ieguvējus no rīcībpolitikām septiņās būtiskās jomās, proti, nodarbinātībā, izglītībā, politiskajā līdzdalībā, pieejā pilsonībai, ģimenes atkalapvienošana, ilgtermiņa uzturēšanās un diskriminācijas novēršana.

– Ievākt un analizēt augstas kvalitātes izvērtējumus par integrācijas rīcībpolitiku sekām.

Galvenie izpētes rezultāti būs interaktīvas mājas lapas veidošana veiksmīgajā MIPEX mājas lapā un e-grāmata, kurā būs iespējams apskatīt visus datus, izmantojot ērtus valstu profilus, analīzi un datubāzes. Dati tiks aprēķināti katrai valstij atsevišķi un katrā minētajām septiņām rīcībpolitiku jomām. Lai šos rezultātus nodrošinātu MIPEX komanda apņēmusies:

  • Atjaunināt rīcībpolitikas – projekts nodrošinās detalizētas un salīdzināmas atskaites par nesenākajām izmaiņām rīcībpolitikā, par pamatu izmantojot datus, kas ievākti MIPEX izpētē. Sadarbībā ar COST/ADAPT izpētes tīklu un Starptautisko Migrācijas organizāciju tiks pievienota jauna ar veselību saistīta sadaļa.
  • Ievākt un analizēt statistisku informāciju par rīcībpolitiku rezultātiem, kontekstu un ieguvējiem.
  • Identificēt un analizēt rīcībpolitiku seku izvērtējumus vismaz 10 dalībvalstīs. 
  • Publicēt un izplatīt rezultātus – Visās 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs tiks organizētas preses kampaņas, vismaz 12 valstīs norisināsies padziļinātas debates par rīcībpolitikām un tiks organizētas nacionāla līmeņa debates. Paredzēts, ka debatēs ieradīsies 50-100 dalībnieki un dalībniekiem būs iespēja apspriest to, vai un kā rīcībpolitikas noved pie vēlamiem iznākumiem dažādiem ieguvējiem. Gala konferencē Briselē pētījumu, izvērtējumu un nacionālā mēroga debašu rezultāti tiks prezentēti ar mērķi sasaistīt nacionālā līmeņa un Eiropas līmeņa debates un Stokholmas   programmu ar „Eiropas 2020” stratēģiju.

Projektu „Integrācijas rīcībpolitika: Kurš ir ieguvējs?” līdzfinansē Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds. Projekts tika uzsākts 2013. gada novembrī un noslēgsies 2015. gada aprīlī.

Eiropas Savienības partneri

Projekts veiks visaptverošu integrācijas rezultātu, rīcībpolitiku un ieguvēju pārskatu 28 ES dalībvalstīs. Papildus tam projektā paredzēts iekļaut arī citas valstis: Norvēģiju, Šveici, Dienvidkoreju, Japānu un citas OECD valstis ar nozīmīgu imigrāciju kā piemēram Austrālija, Kanāda, Jaunzēlande un ASV (izmaksas sedz partneri šajās valstīs).

Saraksts ar projekta partneriem:

Austria

Beratungszentrum für Migranten and Migrantinnen

Belgium

GERME, Free University of Brussels (ULB)

Bulgaria

OSI

Croatia

Institute for migration and ethnic studies

Cyprus

CARDET

Czech Republic

Multicultural Centre Prague

Estonia

Institute of Baltic Studies

Finland

Institute of Migration

France

France Terre d’Asile

Germany

Boell Foundation

Greece

Hellenic Foundation for European and Foreign Policy – ELIAMEP

Hungary

ICCR Budapest Foundation

Ireland

Immigrant Council of Ireland

Italy

ISMU

Latvia

Centre for Public Policy PROVIDUS

Lithuania

Lithuanian Social Research Centre

Luxembourg

Association de Soutien aux Travailleurs Immigrés (ASTI)

Malta

The People for Change Foundation

Poland

Institute of Public Affairs

Portugal

Centre for Geographical Studies, University of Lisbon

Romania

Soros Foundation Romania – OSI

Slovakia

Institute for Public Affairs

Slovenia

Peace Institute

Spain

Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB)

Sweden

Swedish Red Cross

UK

COMPAS

Belgium

MPG

Netherlands      

The University of Maastricht


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!