Raksts

Integrācijā — ar svaigu skatu


Datums:
18. decembris, 2002


Autori

Dita Arāja


Diena, 16.12.2002.

Nākamgad sabiedrības saliedēšanai būs vairāk naudas un jauninājumi

Dialogs ar mazākumtautībām un Sabiedrības integrācijas programmas atjaunināšana ir vieni no galvenajiem darbiem, kuriem sabiedrības saliedētāji Latvijā veltīs uzmanību turpmākajos pāris gados. Ar šādu pozīciju darbu īpašo uzdevumu ministra integrācijas jautājumos postenī sācis Nils Muižnieks, un viņa idejai atbilst arī Sabiedrības integrācijas departamenta (SID) izstrādātās vīzijas sabiedrības vienošanai nākamajos gados. Vēl nozīmīgāka loma nekā līdz šim integrācijā solās būt arī Sabiedrības integrācijas fondam (SIF), kas turpmāk integrācijas projektiem administrēs ne tikai pašmāju, bet arī Eiropas Savienības (ES) finansējumu.

Nedos naudu bez pamatojuma

Dialoga veicināšanai ar mazākumtautībām N.Muižnieks solās nodibināt tautību lietu padomi. «Lai man būtu «tiešais vads» ne tikai ar Mazākumtautību kultūras biedrību asociāciju, bet arī ar reģionu pārstāvjiem,» saka N.Muižnieks. Viņš uzsver, ka padomē jādarbojas cilvēkiem, kas ministram spētu ieskicēt mazākumtautībām sāpīgos jautājumus, un līdz ar padomes darbu tiktu veicināta arī ministra sekretariāta sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām (NVO). N.Muižnieks arī solās rūpīgi pārskatīt, kā mazākumtautību kultūras biedrībām tiek dalīta nodokļu maksātāju nauda un kāda ir pārskata un kontroles sistēma, lai neveidotos tādas problēmas kā ar Čigānu nacionālās kultūras biedrību, kas no valsts budžeta vairākus gadus saņēmusi desmitiem tūkstošu latu, taču nav sniegusi pārskatu par tās izmantošanu.


Latvijas Sabiedrības integrācijas fonds


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!