Projekts

Informēta sabiedrības līdzdalība vides aizsardzībā un ilgtspējīgā attīstībā


Projekta norises laiks:
01.11.2007 - 30.04.2009
Projekta izmaksas:
67397,02 EUR
Finansētājs:
Sabiedrības integrācijas fonds


Projekta fokuss ir vides sadaļas izveidošana portālā politika.lv. Liela uzmanība tiks pievērsta vides aspektu integrācijai sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, kas tiešā veidā saistās ar ilgtspējīgas attīstības sekmēšanu. Šis projekts dos ieguldījumu arī cilvēkresursu attīstībām jo veicinās plašākas sabiedrības un lēmumu pieņēmēju izpratni par vides un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem, izplatot informāciju un zināšanas, kā arī stimulējot ar sabiedrības līdzdalību saistītos demokrātiskos procesus valstī. Projekta plānotās aktivitātes ir vides un ilgtspējīgas attīstības tematiskās sadaļas izveidošana un atklāšana portālā politika.lv, sabiedriskās apspriedes rīkošana un pētījuma par sabiedrības līdzdalības mehānismiem teritorijas plānošanas jautājumiem veikšana.

Projekta mērķis ir dot ieguldījumu vides politikas kvalitātes celšanā, sniedzot informāciju sabiedrībai un veicinot jēgpilnu pilsonisko līdzdalību lēmumu pieņemšanā, sekmēt un uzlabot sabiedrības līdzdalības kā juridiskā instrumenta nozīmīgumu politikas veidošanas procesā, kā arī iekļaut vides un ilgtspējīgas attīstības jautājumus kopīgā publisko diskusiju telpā, akcentējot to nozīmi dažādās rīcībpolitikās un dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Portāla politika.lv vides sadaļa: http://www.politika.lv/temas/vide_un_ilgtspeja/


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!